Ali Sizer’in ‘Çıra’ albümü çıktı: Çalışmalarım, Alevi-Kızılbaş yol geleneğinin Kürtçesidir

0
280

Ali Sizer’in Çıra isimli çalışması KOM müzik imzasıyla çıktı. Söz ve müziği kendisine ait olan 7 eserden oluşan albüme Ali Sizer “Erlerin pirlerin hak divanelerinin himmetiyle, bizleri hak ve hakikat yolunda ayırmayasınız. Muhabbetle selamlıyorum sizi, aşk u niyaz” diye not düşmüş.

Kendine özgü tarzıyla Kürtçe Alevi deyişlerini sazıyla nakış nakış işleyen Ali Sizer’in yeni albümü ‘Çıra’ çıktı. Albümünde kadının kutsallığına özel yer veren Sizer, Êzidî kadınların gördüğü zulüm üzerine de deyiş okudu.

Toplamda sekiz eserden oluşuyor albüm. İkisi Türkçe, altısı Kürtçe olan eserlerin çoğu kendisine ait. Albümde iki semah deyişi de yer alıyor. Bir eser ise Alevi-Kızılbaş inancındaki kadını anlatıyor.

Sizer, albümünü şöyle anlatıyor:

“Bu albümüm sekiz tane klamdan oluşuyor. Altı tanesi Kurmanci, iki tanesi Türkçe. Projelerim devam edecek. Bundan sonraki çalışmamda biraz dengbejlik üzerinde yoğunlaşacağım. Birazda Helbest (şiir) çalışmalarım olacak. Benim çalışmalarım daha çok kayıt altına alınsın diye. Alevi-Kızılbaş yol geleneğinin Kürtçesidir. Bunlar çok bilinmiyor. Kızılbaş Alevi, Kürt Alevi olmaz diye bir algı var halk arasında. Oysa biz binlerce yıldır bu topraklarda yaşadık, yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Kendi dilimizle ayetlerimizi, nefeslerimizi söyledik. Onları biraz devam ettirmek istiyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz