Halfeti’de polisler yasadışı oy kullanıyor

0
294

Urfa’nın Halfeti ilçesi Anadolu Lisesi 1094 Nolu sandıkta Mersin’den getirilen çok sayıda Çevik Kuvvet polisi oy kullandı. Normal şartlarda devlet memurları kendi sandığı dışında oy kullanacaksa kendisine verilen 142 Nolu resmi belgeyle kullanabileceği belirtilirken, ancak oy kullanan polislerin hiçbirinde bu belgenin olmadığı görüldü. 

Dün geceden beri, Mersin, Adana, Antalya ve Konya gibi kentlerden ilçeye gelen taşımalı seçmenlerin çoğunluğunun polis araçlarıyla getirildiği görüldü.

BU arada ilçe merkezinde zırhlı polis otobüslerinin gezdiği görülürken, Kayyum Şeref Albayrak’ın okullarda HDP sandık görevlileri ve müşahitlerini dışarı çıkartmak istediği belirtildi. 

İlçenin kırsal mahallesi olan Hilallı’da ilköğretim okulunda kurulan 1049, 1050 Nolu sandıklarda açık oy kullanılmaya başlandığı belirtildi. Duruma müdahale eden HDP sandık görevlileri ile polis ve AKP sandık görevlileri arasında tartışma yaşandı. HDP görevlileri ve avukatlar devreye girmesi sonucu okulda oy verme işlemi durduruldu. AKP ile HDP sandık görevlileri arasındaki tartışmalar sürüyor. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz