ABD’den Türkiye’deki iki şirkete yaptırım

0
264

ABD, aralarında Türkiye’deki bazı şirket ve şahısların da olduğu bir dizi kurum ve kişilere İran Devrim Muhafızları’na para aktardıkları iddiasıyla yeni yaptırım uyguladı.

Türkiye, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) bazı şahıs ve şirketler, ABD Maliye Bakanlığı tarafından dolaylı yaptırım listesine alındı.

Bakanlığın internet sitesinde paylaşılan açıklamada İran, Türkiye ve BAE’de bulunan söz konusu şirket ve kişilerin İran Devrim Muhafızları’na milyarlarca euro para aktardığı belirtildi.

Bu üç ülkede bulunan 25 kişi ve kurumun kara listeye alındığı belirtildi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, ABD Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında yaptırım listesinde Türkiye’den Eminönü Kapalı Çarşı’da bulunan Atlas Döviz ve Ansar Döviz şirketiyle bağlantılı İran vatandaşı Ali Shams Mulavi ve yine Ansar Döviz şirketiyle bağlantılı Türkiye vatandaşı Süleyman Sakan bulunuyor.

ABD Maliye Bakanı Steve Mnuchin de “İran, Türkiye ve BAE’de bulunan geniş bir paravan şirket ağı ve kişileri, İran rejiminin gizli şekilde bir milyar doları aşkın paratı transfer etmek için kullandığı tezgahı bozmak için hedef alıyoruz” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz