Siyasi tutuklu Ayten Beçet, tecridi protesto için yaşamına son verdi

0
250

Siyasi tutuklu Ayten Beçet’in bulunduğu Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde tecridi protesto etmek için yaşamına son verdiği öğrenildi.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Ayten Beçet isimli siyasi tutuklu yaşamına son verdi. Beçet’in cenazesinin bu sabah cezaevinden cenaze aracı ile çıkarıldı ve Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü, aileyi arayarak “ölüm veraseti verin cenaze Pazartesi’ye kalmasın” dedi. Aile bunun üzerine İstanbul’da bulunan yakınlarını arayarak “ölüm veraseti” vermelerini istedi. Ailenin yakınları İHD yöneticileri ve avukatlarla birlikte Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na giderek “ölüm veraseti” verecek.

SABAHA KARŞI YAŞAMINA SON VERDİ

Avukatlar Gebze Kadın Kapalı Cezaevi yetkilileri ve avukatlarla görüştü. Yetkililer cenazenin nereye götürüldüğü konusunda avukatlara bilgi vermeyeceklerini söyledi. Cezaevinde bulunan tutukluların avukatlara verdiği bilgilere göre; Ayten Beçet sabaha karşı saat 05.00 sularında yaşamına son verdi. Behçet’i sonra fark ettiklerini belirten tutuklular, müdahale ettiklerini ancak geç kaldıklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz