Tecride Karşı Yaşam Platformu’ndan Newroz çağrısı

0
329

Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu, Newroz’u kutladı.

Yazılı açıklama yapan Platform, “Kürtlerin başkaldırı ve direniş günü olarak kutladığı Newroz, günümüzün zalim Dehak’larına karşı mücadelede ısrarın adı olmuştur” denildi.

“Afganistan, Irak, Libya’da ABD öncülüğünde başlayan emperyalist saldırganlık, bugün Suriye’de sürdürülmektedir” vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

‘TÜRK DEVLETİ VE IŞİD’İN HEDEFİNDE KÜRTLER OLDU’

“Bölgedeki etnik farklılıklardan beslenen IŞİD çeteleri, emperyalist ağababalarının ve bölge faşist devletlerin desteğiyle Suriye topraklarını işgal ederek, bölgedeki halkları katliamdan geçirdi. Kürtlerin bölgedeki kazanımlarına karşı bir soykırım girişiminde bulunan bu çete, Kürtlerin ve uluslararası devrimci güçlerin ortak direnişiyle yenilgiye uğratıldı. Günümüz zalim Dehak’ı temsil eden bu çete, yeni Demirci Kawa’ların örs ve çekiciyle yenilgiye uğratıldı. 

Başından beri faşist IŞİD çetelerini destekleyen ve yenilgilerini hazmedemeyen Türk devleti, Kürtlerin kazanımlarına yönelik saldırılarını katmerleştirerek sürdürmüştür.

‘GEZEN’İN HARLADIĞI ATEŞ, MEŞALE OLACAK!’

Yüzlerce insanı katleden, on binlercesini zindanlara kapatan faşist zihniyet, her türlü eylem ve etkinliğe saldırmaktadır. Hapishanelerdeki politik tutsakların en doğal demokratik hakları bile tanımayan bu faşist sistem, uzun zamandır hapishanede tek kişilik hücrede tutulan sayın Abdullah Öcalan’ın dışarıyla olan tüm bağı üç yıla yakındır kesilmiş durumdadır. Her tutsağın en doğal hakkı olan, ailesi ve avukatıyla görüşme hakkı bile engellenmektedir.”

Tecride karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğündeki direnişlere dikkat çekilen açıklamada, “Zülküf Gezen, bu uygulamaları kınamak ve sessizliği bozmak için kendi hayatını feda etmiştir. Tecridin kırılması ve faşizmin yenilgiye uğratılması için Zülküf Gezen’in harladığı ateş, direnişçilere meşale olacaktır” diye kaydedildi.

Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu, “Türkiyeli ve Kürdistanlı işçi ve emekçiler başta olmak üzere, tüm ezilen halkları güçlü bir şekilde Newroz etkinliklerine katılarak, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz