AABF’nin 30. kuruluş yıldönümü için dev organizasyon

0
262

AABF’nin 30.  kuruluş yılı vesilesiyle Almanya’nın Köln kentinde 28 Eylül 2019 tarihinde büyük bir etkinlik düzenlenecek.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) 30.  kuruluş yılı vesilesiyle Almanya’nın Köln kentinde 28 Eylül 2019 tarihinde büyük bir etkinlik düzenlenecek. Köln’ün en büyük salonlarından biri olan Lanxess Arena Aleviliğin bir çok süreğinin deyişlerle sergileneceği “Yol bir, sürek bin bir” etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Bu etkinlik için şimdiden hummalı bir çalışma başlamış durumda. Provaları devam eden etkinlik için AABF’ye bağlı derneklerde özellikle gençlerle çalışmalar yürütülüyor, proje hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Yeterlilik testini geçenler için ise eğitim süreci devam ediyor.

Projede 1000 kadar bağlama sanatçısı ve korist yer alacak. Genel Sanat Yönetmenliği Necati Şahin tarafından yapılan projenin Müzik Direktörlüğünü ve Orkestra Şefliğini ise Kemal Dinç yürütüyor.

“DEĞİŞİK ÇALIM TEKNİKLERİNİN BİR ARADA OLDUĞU BİR PROJE”

Kemal Dinç şimdiye kadar 15 kez değişik şehirlerde çalışmalar yaptıklarını belirtiyor. Proje hakkında ise şu bilgileri veriyor:”Bu çalışmalarda koro ve bağlama çalışmalarımız oldu. Hem çok renkli, hem çok sesli, hem de bizim aşıklık geleneğimizin uzantısı olarak trt radyosu öncesi, o değişik yörelerin, değişik çalım tekniklerinin bir arada olduğu bir proje olacak. Bu proje sonrası orkestramızın devamı söz konusu. Hatta bir akademi de düşünülüyor.Dernekler kültür sanata daha az yer ayırıyor. Bu projelerle birlikte hocalarımızla birleşeceğiz, eksiklerimizi gidereceğiz. .Daha 40’a yakın bir çalışma yürüteceğiz.”

ELİF SONZAMANCI/KÖLN 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz