Tohma çayına kimyasal atıklar bırakılmasına sert tepki-VİDEO

0
270

Malatya’nın yıllardır kanayan yarası haline gelen ve birçok kez gündeme getirilen fakat bir arpa boyu bile yol alınamayan, Tohma Çayı’na kimyasal atıkların bırakılmasına HDP’liler tepki gösterdi. HDP Malatya Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Yusuf Bozkuş, “Burada bir doğa katliamı işleniyor” diyerek belediyeleri ve AKP hükümetine tepki gösterdi. 

Malatya Organize sanayi bölgesinden gelerek önce Şahnahan, sonra Sultan Suyu, oradan Tohma Çayı’na ve son olarak ta Karakaya Barajı’na kadar ulaşan kimyasal atıklı sulara yönelik Halkların Demokratik Partisi (HDP) adaylarından tepki geldi.

“BELEDİYECİLİK BU DEĞİLDİR”

Kimyasal atıkların suya karıştığı yere giderek inceleme yapan HDP’liler belediyelere seslenerek, “Sizin belediyeciliğiniz doğayı, yaşamı katletmek mi?” dediler.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan HDP Malatya Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Yusuf Bozkuş, “Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Yazıhan, Arguvan ilçe Eş Başkan adayları olarak bir doğa katliamını buradan teşhir ediyoruz. AKP’li belediyelerin, ‘Biz Malatya’ya çok iş yaptık, 20 katrilyon Malatya’ya para harcadık’ diyen talancı mantığın, doğaya yaptığı katliamı göstermek istiyoruz. Şu anda Şahnahan deresi, Sultan Suyunun birleştiği yerde, Tohma Çayı’na, ağır kimyasal atıklar, boya atıkları akıtılıyor. Burada o kadar ağır bir koku var ki burnumuzu tutarak durabiliyoruz. Tohma çayında hiçbir canlının yaşamasına olanak olmadığı, bir manzara ile karşı karşıyayız. Belediyecilik bu değildir, Belediyecilik doğayı rant, kar uğruna kapitalist aç gözlülerin talanına terk etmek değildir. Belediyecilik halka hizmet, ekoloji, doğadır ve bütün canlıları korumaktır. Biz bu anlamda bütün ulusal ve yerel basını bu rezaleti görüntülemeye davet ediyoruz. AKP’nin borazanlığını yapan basın, gelsin bu rezaleti de göstersin” şeklinde konuştu.

Çevre mahalleleri de gezen HDP’lilere, mahalle sakinleri, aşırı kokudan rahatsız olduklarını söylediler ve seslerinin duyurulmasını talep ettiler.

Mehmet YALMAN/MALATYA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz