“Özerk, katılımcı, şeffaf, yerel yönetim anlayışını savunuyoruz”

0
247

PTÜM BEL-SEN yerel seçimler öncesi tutumunu açıkladı. Belediyelerde yaşanan sorun ve taleplerini kamuoyu ile paylaşan emekçiler, “Seçimlere eşitsiz ve adil olmayan şartlarda giriyoruz” dedi.

Belediye emekçilerinin Kızılay Sakarya Caddesi’nde yapmak istediği basın açıklamasına emniyet güçleri izin vermedi. Tüm Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) üyeleri, yapılan müzakereler ardından Mithatpaşa Caddesi’ne yönelerek 31 Mart Seçimleri’ne dair açıklama yaptı. Ortak basın metnini 2 Nolu Şube Başkanı Devrim Kahraman okudu.

Kahraman, “Kendimizi çalıştığımız belediyelerin asli unsurları olarak görüyoruz” diyerek belediye çalışanlarının emeğinin yok sayıldığını ifade etti.

“BELEDİYELERDE EMEĞİMİZ VAR”

Devrim Kahraman “Belediyelerde emeğimiz var” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayatımızı buradan kazanıyoruz. En zor koşullarda görev yapıyoruz. Bu nesnel duruma karşın biz emekçilerin görüş ve düşünceleri alınmamakta, adeta bizler yok sayılmaktayız. Belediye başkan adaylarının tüm görsel propaganda malzemelerinde sadece belediye başkanlarının isimleri öne çıkmakta, yapılan hizmetlerde çalışanların emeği de yok sayılmaktadır.”

“KAMU KAYNAKLARI İKTİDAR PARTİSİNİN HİZMETİNDE”

31 Mart yerel seçimlerine adil olmayan şartlarda girildiğini belirten Kahraman, tüm kamu kaynaklarının iktidar lehine kullanıldığını söyleyerek şunları dile getirdi:

“Özellikle TRT ve yandaş medya muhalefeti görmezden gelmekte, siyasi iktidar kendisine oy vermeyecek seçmenleri ötekileştirmekte, yereli ilgilendiren bu seçimi ‘Beka sorunu var’ söylemiyle referandum havasına sokmakta, seçimlerde kamu gücü ve kamu kaynakları iktidar partisinin hizmetine sunulmaktadır. 16 yıllık AKP iktidarının yerel yönetimlere ilişkin politikalarını değerlendirdiğimizde gelinen aşamada yerel yönetimlerin Kanun Hükmünde Kararname’lerle by-pass edildiği, halkın seçtiği yöneticilerin yerine kayyum atandığı ya da belediye başkanlarının istifaya zorlandığı, ‘mega – çılgın projeler’ adı altında kamunun ihtiyaçlarından çok rantiyenin ve yandaşların ihtiyaçlarının dikkate alındığını, kentlerin beton yığınına dönüştürüldüğünü görürüz. Elbette ki bu politika ve uygulamalar bizlere ulaşımdan sağlığa, eğitimden altyapıya sorunlar olarak dönmekte kentlerimiz her geçen gün yaşanılmaz hale gelmektedir.”

“HİZMET PLANLANMASINDA KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Kahraman, “Yerel yönetimlerde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini biliriz” diyerek Ankara’da yaşanan sorunlara da şu sözlerle dikkat çekti:

“Ulaşım, temiz su, alt yapı, yeşil alan, sosyal tesisler, engellilerin kent hizmetlerinden faydalanamaması, kadın, gençlik, çocuk ve yaşlılar gibi sosyal sınıfların ihtiyaçlarının kent hizmetlerinin planlanmasında yeterince dikkate alınmaması, hava kirliliği, çarpık kentleşme ve sokak hayvanlarının barınma sorunları gibi yaşamsal sorunları sıralayabiliriz. Ayrıca yapılan planlamaların rantiye ve yandaşların ihtiyaçlarına göre sürekli değiştirilmesi, planlamada kentin ekolojik durumunun göz ardı edilmesi, kentteki sendikaların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinin dikkate alınmaması, yapılan harcamaların gelir-gider ve mali raporların halka bildirilmemesi de sorunların devam etmesine neden olmaktadır. Sendikamız demokratik, özerk, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, halkçı yerel yönetimler anlayışını savunmaktadır. Yerel yönetimlerde hizmet üreten ve yer alan emekçiler olarak kentte ve çalıştığımız belediyelerde alınacak kararların, verilecek hizmetlerin planlanması aşamasında katkı sunmak istiyoruz. Ülkemizde demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesi için yerel yönetimlerin şeffaf ve demokratik bir işleyişe kavuşabilmesi için mücadelemize devam edeceğiz.”

Basın açıklaması ardından söz alan TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise valiliğin eylem yasağı kararını eleştirerek “Taleplerimizi kamuoyu ile paylaşmak için bir araya geldiğimizde kalan ufacık alanları dahi bizlere güvenlik gerekçesiyle kapattılar. Tehdit ve şantajın kol gezdiği bu günlerde belediye emekçilerini sürgüne, mobbinge zorlayanlara elbette sandıkta söyleyecek sözümüz var” dedi.

PİRHA / ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz