Hrant Dink cinayeti davasında 2 kişinin tahliye edilmesine savcılıktan itiraz

0
273

Hrant Dink cinayeti davasında, Ercan Gün ve eski jandarma istihbarat görevlisi Muharrem Demirkale’nin tahliyesine karar verildi, savcılık itiraz etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı Muharrem Demirkale ve FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün tahliye edildi. Savcılık tahliyeye itiraz etti.

11, 12, 13 Haziran’a ertelenen duruşmada, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ve dönemin MİT İstanbul Bölge görevlileri tanık olarak dinlenecek.

ARA KARARDA 2 TAHLİYE

Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumluluğu bulunan Emniyet, İstihbarat ve jandarma görevlilerinin yargılandığı 4’ü tutuklu 85 sanıklı davanın 90. duruşması Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek ve Ercan Gün Silivri Cezaevinden, Muharrem Demirkale ve başka suçtan tutuklu Yavuz Karakaya Sincan Cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Ev hapsindeki Ali Öz ve tutuksuz sanıklar duruşmada hazır bulundu. Dün alınan taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı Muharrem Demirkale ve FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’ün tahliyesine karar verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz