Mersin Cemevi Kadın Kolları: Vardık, varız, var olacağız-VİDEO

0
291

Mersin Cemevi Kadın Kolları ve yöre dernekleri tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolasıyla ortaklaşa etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan Mersin Cemevi Kadın Kolları Başkanı Betül Kurt “Yasal kazanımlarımız, keyfi uygulamalarla elimizden alınıyor. Kadınlara yönelik dünyada ve topraklarımızda gelişen tüm ırkçı, milliyetçi, antidemokratik uygulamalara karşı biz Alevi kadınlar da susmuyor ve susmayacağız” dedi.

Mersin Cemevi Kadın Kolları ve yöre dernekleri tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolasıyla ortaklaşa etkinlik düzenledi.

Etkinlikte kadınlar deyiş söyleyip semah döndü.

“KAZANIMLARIMIZ KEYFİ UYGULAMALAR İLE ELİMİZDEN ALINIYOR”

Semah dönüldükten sonra söz alan Mersin Cemevi Kadın Kolları Başkanı Betül Kurt “Yasal kazanımlarımız, keyfi uygulamalarla elimizden alınıyor. Kadınlara yönelik dünyada ve topraklarımızda gelişen tüm ırkçı-milliyetçi, antidemokratik uygulamalara karşı biz Alevi kadınlar da susmuyor ve susmayacağız” dedi.

“Dersim’de, Çorum’da Maraş’ta, Sivas’ta yobazların ve dincilerin yaktığı bizler, geçmişten günümüze ezenin değil, ezilenin yanında olarak eşitliği, barışı, kardeşliği ve laikliği, demokrasiyi savunarak, her yerde var olmaya, dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz” diyen Kurt, “Biliyoruz ki, demokrasiden uzaklaşarak, hukuksal alanda gericiliğin ve toplumsal alandaki gericiliğin ve şiddetin artmasıyla, biz kadınlara yönelik baskılar daha da artacak ve haklarımızı elde etmek ve onu korumak daha da zorlaşacaktır” şeklinde konuştu.

“VARDIK, VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kadınların, dayanışma ile sorunlarını dile getirdiği bu günde, insanlığın yarısını oluşturan kadınların, toplumda kadını ezen, baskı altında tutan, bağımlı kılan, ikinci konuma iten tüm görüş ve zorlanmaları kabul etmediklerini ifade eden Kurt, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Hayatın her anında yaşadığımız ve sorunların çözümüne ilişkin etkin politikaların, projelerin üretilmesi ve bunların  hayata geçirilmesi, bizlerin el ele vermesi ve birlikte davranabilmesine bağlı olduğunu biliyoruz. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın kadın dayanışmasıyla ördüğümüz tarihimiz, yolumuza ışık olmaya devam edecektir. Tüm dünya kadınları olarak ortak şiarımızı haykırıyoruz: Vardık, varız ve var olmaya devam edeceğiz.”

Etkinlik halaylarla son buldu.

PİRHA/MERSİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz