Köln’de Dersim Devrimci Güç Birliği dayanışma gecesi düzenledi-VİDEO

0
281

Dersim Devrimci Güç Birliği Dayanışma Platformu 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler vesilesi ile dayanışma gecesi düzenledi. 

Almanya’nın Köln kentinde Eurosaal’da düzenlenen gecenin moderatörlüğünü Ali Güler ve Güler Yıldız yaptı.

Gecede konuşan Dersim eski Belediye Başkanı Songül Erol Abdil Dersim’in 38 katliamını yaşadığını ve baskıların hala devam ettiğini belirtti. Dersim’de dile karşı da asimilasyon politikası yürütüldüğünü kaydeden Abdil, Dersim’de kendi anadilinde belediyecilik yapan, halk ile çalışıp, halka hizmet edenlerin şu an cezaevinde olduğunu ifade etti. Abdil 31 Mart’ta halkın kendi değerlerine sahip çıkarak kayyumu sandığa gömeceklerini söyledi.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ise tecrit politikalarına değinerek çoğunluğun bu duruma sessiz kaldığını kaydetti. Önlü, “İnançlar, kimlikler, demokratik siyaset tecrit altında. Bu tecriti kırmadan demokrasi mücadelesi yürütemezsiniz. En başta biz Aleviler tecrit altındayız. İnancımız, kimliğimiz tecrit altında. Bu tecriti kırmamız gerekli değil mi? Talepler hukuki ve insanidir. Anayasada olan bir hak isteniyor” diye konuştu.

Gece de ayrıca Partizan temsilcisi Mahmut Özcan, DİDF temsilcisi Yücel Özdemir, Ziya Ulusoy da birer konuşma yaptı.

Dersim Devrimci Güç Birliği Dayanışma Platformu organizesi ile gerçekleşen gecede  sanatçılar Pınar Aydınlar, Ali Baran, Sait Baksi, Volkan Yağın, Doğan Çelik, Hasan Sağlam, Diyar, Sena Dersim, Şengül Pak, Şiyar Munzur, Araz, Deniz Deman, Kirvem Erdal, Delil Xidir, Zarife Zerin, Dilan, Müslüm Polat ile Grup Les Etoiles De Botan sahne aldı.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz