Dersim Gazetesi’nin 82. sayısı ‘Baharın coşkusu Newroz ateşi ile şenlenecek’ manşetiyle çıktı

0
308

Dersim Gazetesi’nin Mart/Nisan 2019 tarihli 82’inci sayısı “Baharın coşkusu Newroz ateşiyle şenlenecek” manşetiyle çıktı. 

Uzun süredir periyodik olarak yayın hayatına devam eden Dersim Gazetesi’nin 82’inci sayısı okuyucularıyla buluştu.

“Baharın coşkusu Newroz ateşi ile şenlenecek” manşetiyle çıkan gazetenin bu sayısında yine birbirinden ilginç yazarlar, haberler ve fotoğraflar yer alıyor.

Manşetinde Newroz ile yeni umutların doğacağına vurgu yapan gazetenin bu sayısının tanıtım yazısında şu ifadeler yer alıyor:

“TOPLUMUN ÖNÜNE NEDEN SANDIK KONULUR?”

Newrozla Hayat Umuda Dönüşecek…
Beş yılda bir toplumun önüne getirilen bir seçim sürecinden geçiyoruz. Ne kadar demokratik bir seçim olduğu tartışması bir yana, beş yılda bir de olsa toplumun önüne sandığın konulması önemlidir. Ancak her seçimde olduğu gibi bu seçimde de Ankara merkezli propaganda hedefinde demokrasi talebiyle yola çıkanlar var. HDP özgülünde somut ifadesini bulan düşmanlaştırıcı dil konusunda adeta birbirleriyle yarışır durumdalar. Dert belli, sessiz sedasız 31 Mart seçimlerini zaferle taçlandırmak niyetindedirler. Parti yöneticilerine ülke aramalarının nedeni de bu olsa gerek. Zira 31 Mart akşamı ortaya çıkacak bir iradeyi ne görmek nede duymak istiyorlar. CHP’nin sessizliği ve omurgasız siyaset tarzı HDP üzerinde var olagelen baskıyı ne yazık ki daha da artırmaktadır. Toplumun önüne neden sandık konulur? Elbette yaşadıkları kentin kimler tarafından yönetileceğini iradesiyle belirlemek içindir. En azında buna tahammül gösterilmelidir. Kendi istedikleri siyaset tarzında bir ülke istiyorlarsa, neden toplumun önüne sandık konulur ki? Burada meşruluk tartışması kimsenin hakkı olmamalı. Çünkü meşru olan irade halkın kendi iradesidir. Zira adaletsizlik hayatın her alanında hüküm sürmektedir. Birileri medya ve devlet olanaklarını sonsuz kullanırken, demokratik muhalefete gösterilen tahammülsüzlük ülke seçimlerinin ne kadar demokratik bir ortamda yapıldığının açık göstergesidir. Ne yazık ki eşit olmayan bir seçim kampanyasıyla yüz yüzeyiz. Açıktır ki Kürt illerinde ortaya çıkacak iradenin tecelli etmesinden korkuyorlar. Medya ekranlarının ve basının HDP’ye kapatılması bu sebepledir. Ancak halk kayyumları gördü, çalışmalarını yakından takip ediyor ve kendisine ait olanla olmayanın farkında. Anket verileri de bunu doğruluyor. Bölge halkı, merkez siyasetinin aksine, atanmışı değil, seçimle gelecek yöneticileri istiyor. Görünen o ki Kürt halkı 31 Mart seçimlerini Newroz coşkusuyla karşılayacak ve kayyumları Ankara’ya iade edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz