Adaylar, iş adamlarına projelerini anlattı

0
270

Adaylar, iş adamlarına projelerini anlattı

KAHRAMANMARAŞ’ta Cumhur İttifakı Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı Hayrettin Güngör ile Millet İttifakı CHP büyükşehir belediye başkan adayı Ali Öztunç, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) iş adamlarına projelerini anlattı.

KMTSO, 9’uncu Olağan Toplantısı’nı büyükşehir belediye başkan adaylarının katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, seçim öncesi adayları odada ağırlamayı gelenek haline getirdiklerini söyledi. Öksüz, “Seçimlerden önce, milletvekili adayları veya belediye başkan adaylarının projelerini burada dinliyoruz. Sorusu olan arkadaşlarımız da böylece soru sorma imkanı kazanmış oluyor. Bize göre büyük şehir belediyesi Kahramanmaraş’ın çok önemli kurumlarından birisidir. İyi yöneticilik çok önemlidir. Bu kurumların başına gelen insanlar binlerce insan yönetecek, milyonlarca lira sermaye, finans yönetecek” diye konuştu.

ÖZTUNÇ: YEREL YÖNETİCİLER TÜCCAR GİBİ OLMALI

Daha sonra CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç bir konuşma yaptı. Öztunç, “Yerel yöneticiler tüccar gibi, esnaf gibi olmalıdır. Halkın içinde olmalıdır. O samimiyeti yerel yöneticiler yurttaşlarıyla beraber yaşamak zorundadırlar. Eğer belediye başkanı halkın içinde olmazsa odasına girer, makama girer, oradan çıkmazsa vatandaşın sorunlarını yerinde tespit etmezse bana göre başarıya ulaşma şansı yoktur” dedi.

Öztunç daha sonra sinevizyon eşliğinde salondaki iş adamlarına projelerini anlattı.

GÜNGÖR: HAYATIMIN TAMAMINA YAKINI YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ GEÇTİ

Ali Öztunç’dan sonra odaya Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör geldi. Güngör de iş adamlarına seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelerini anlatarak şunları söyledi:

” Hayatımın hemen hemen tamamına yakını yerel yönetimler ile ilgili geçti. Burada teori kısmında yer aldık. Belediyeler Birliği ve Müsteşar Muavinliği görevimiz sırasında uygulamada yer aldık. Ama aktif olarak Rabbim nasip ederse 31 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. Bizim burada Şehri nasıl görmemiz lazım? Nasıl bir vizyon oluşturmamız lazım? Nasıl bir yerel yönetim konsepti oluşturmamız lazım? Cumhurbaşkanımız da bu dönem için bize bir vizyon çizdi. Ne yaptı bir manifesto hazırladı. Burada bizim en önemli görmemiz gereken ve uymamız gereken kuralları ortaya koydu.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz