Adalet Bakanlığı Alevi tutukluların dede talebini inceleyecek

0
267

Cezaevinde Alevi dedesi ile görüşme talebiyle ilgili Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na dilekçe gönderen Tv10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin’e cevap geldi. Meclis İnsan Hakları Komisyonu, durumun incelemesi için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

CHP’nin eski milletvekili Eren Erdem ve Tv10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, programcı Veli Haydar Güleç ile geçtiğimiz ay tahliye edilen kameraman Kemal Demir cezaevinde inançlarını sürdürebilmek için bir Alevi dedesi ile görüşme talebinde bulunmuşlardı. Ancak Alevi tutukluların bu talepleri kabul edilmemişti.

Tv10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, Anayasa’nın 2. ve 24. maddeleri ve Türk Ceza Kanunu’nun 115. maddesi ile koruma altına alınan inanç özgürlüğünün kısıtlandığını her fırsatta dile getiriyor. Büyükşahin bu kapsamda Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na bir dilekçe göndererek cezaevinde maruz kaldıkları bu ayrımcılığın giderilmesini talep etti. Meclis İnsan Hakları Komisyonu Büyükşahin’in dilekçesine cevap gönderdi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Büyükşahin’in bu talebini incelediğini ve bu durumun incelenmesi için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz