Sol Parti Milletvekili Sommer: Alman devleti hak ihlallerini destekliyor

0
268

Sol Parti Milletvekili Sommer: Alman devleti hak ihlallerini destekliyor
Sol Parti Milletvekili Sommer: Alman devleti hak ihlallerini destekliyor

PİRHA-Almanya Sol Parti milletvekili Helin Evrim Sommer Mezopotamya Yayınevi ve Mir müzik ajansının Almanya İçișleri Bakanlığı kararıyla kapatılmasını kınadı.  

Sommer yaptığı yazılı açıklamada, “Her seçim öncesi Türkiye yönetimine Kürtler ve insan hakları ihlalleri üzerinden destekte bulunan Alman Devleti, son uygulamalarıyla bunu bir dıș politika uygulaması haline getirmiştir” dedi.

Sommer ayrıca  Almanya ve Türkiye İçişleri Bakanlarının kullandıkları dilin neredeyse birebir örtüştüğünü kaydederek, şunları ifade etti:

“Bir yayınevinin ve müzik ajansının kapatılması, bir yönüyle, kısıtlı imkanlarla kendi varlıklarını sürdürmeye çalışan mazlum bir halka karşı düșmanca bir tavrı ifade ederken;diğer yönüyle de, tarihinde “kitap yakma” gibi kara bir leke tașımaktan yeterince ders alınmadığını göstermektedir.

Anti-demokratik yöntemlerini, Türkiye’de islami giysi altında günlük rutin uygulamalara dönüștüren Erdoğan rejimine verilen bu destek sadece ticari çıkarlarla izah edilemez; burda bir zihniyet uyumundan da söz etmek gerekir. Bu zihniyetin Almanya’da da özgürlükleri temsil edemeyeceği, özgürlük düșmanın yeni sağ akımlarla mücadele edemeyeceği açıktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz