Peri Bacaları’nda tarih katliamı!

0
279

Peri Bacaları’nda tarih katliamı!
Peri Bacaları’nda tarih katliamı!

UNESCO Dünya Miras listesinde bulunan Kapadokya’daki peri bacalarının bulunduğu bölge imara açıldı. Daha önce üzerine beton dökülerek merdivenler inşa edilen peri bacaları şimdi de yükselen binaların gölgesinde bırakılıyor.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya’da talana Mimarlar Odası Ankara Şubesi sessiz kalmadı. Peri bacalarındaki yapılaşmayı “tarih katliamı” olarak yorumlayan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Doğa, tarih ve kültür düşmanı zihniyet her yıl yaklaşık 2 milyon turistin ziyaret ettiği bir turizm beldesi Göreme’yi rant uğruna katlediyor” diyerek tepkisini şu sözlerle aktardı:

“Daha önce de kayaların üzerine beton dökülerek merdivenler inşa edilmiş, restorasyon çalışmalarında da doğal dokuya ciddi zararlar verilmişti. Şimdi de akla zarar bir şekilde peri bacalarına zarar verecek şekilde inşa çalışmaları yapılıyor. İnşaat duvarında ise ‘Denetimi Göreme Belediye Başkanlığı tarafından yapılıyor’ tabelasının asılı olması ise içler acısı bir durumdur.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz