MARAŞ GİRİŞİMİNDEN AÇLIK GREVLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

0
258

Maraş Girişimi 113. gününe giren Leyla Güven’in başlattığı Açlık Grevi eyleminin sahiplenilmesi çağrısı yaparak “Leyla Güvenin talebi bizimde talebimizdir” dedi.

Maraş Girişiminin açıklaması söyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

LEYLA GÜVEN’İN TALEBİ BİZİM DE TALEBİMİZDİR.

DTK eş başkanı ve Hakkâri Milletvekili Leyla Güven, bugün itibarıyla 113 gündür, süresiz- dönüşümsüz açlık grevindedir.  Leyla Güven’in başlattığı açlık grevini, Nasır Yağız, İmam Şiş, Strasburg’da 14 Kürt aktivisti ve mahpushanelerde, yine bugün itibarıyla, 300’ü aşkın yurtsever devam ettirmektedir. Son yapılan açıklamayla, 1. Mart’ tan başlamak üzere tüm mahpushanelerde bulunan bütün yurtsever, ilerici ve devrimciler de açlık grevine katılacaklarını belirtilmişlerdir.    

Açlık grevleri, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan hukuksuz tecrittin kaldırılması amacıyla yapılmaktadır. Ancak bu tecrit, sadece Sayın Abdullah Öcalan’a değil, bütün toplumu, Kürtlere, Alevilere, kadınlara ve tüm ezilenlere uygulanmaktadır. Biz biliyoruz ki Maraş’ta Terolar kampının yapımını kolaylaştıran da kalıcılaşmasını sağlayacak olan da bu tecrittir. Aynı şekilde, Alevilerin evlerinin işaretlenmesini sağlayan ve bunu yapanları teşvik eden de bu tecrittir.  Bütün toplumu, nefes alamayacak hale getiren, birçok insanın hayatına mal olan, birçok insanın mahkum, bir çok insanın sürgün edilmesine yol açan da bu tecrittir. Yıllar önce yapılan Maraş katliamı da bu tecritti uygulayan zihniyetin sonucu ve marifetiydi.

            Kısacası kim olursak olalım, diktatörlüğün yanında değilsek, bu tecrit hepimizin hayatını etkilemekte, özgür yaşama olanağını ortadan kaldırmaktadır. Ve Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ uygulanan bu tecrit devam ettiği sürece, hiç birimizin yaşamı, nerede olursak olalım, güvencede olmayacaktır. Bu tecrit devam ettiği sürece, Maraş’ta, Pazarcık’ta Elbistan’da, Ekinözü’nde, Afşin’de Göksun ’de ve bütün yaşam alanlarımızda, huzur, barış, kardeşlik, ekmek, özgürlük, kardeşlik olmayacaktır.  Bu tecrit devam ettiği sürece, köylerimize, şehitlerimize gitmek, topraklarımızı, geçmişimizi, kültürümüzü ve inancımızı korumak ve yaşatmak bile büyük bedeller gerektirecektir.

O nedenle biz Maraş Girişimi olarak, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan bu tecrittin kalkması için yapılan bütün eylemleri, bütün gücümüz, inancımız, imkanlarımız ve kararlılığımızla destekliyor ve başta Leyla Güven olmak üzere, açlık grevlerindeki tüm arkadaşları ve hemşerimiz olan İmam Şiş arkadaşı, bütün içtenliğimizle selamlıyor ve destekliyoruz. 

            Aynı şekilde, tüm Maraşlı arkadaşlarımızın, yapılan bütün eylem ve etkinliklere en güçlü şekilde katılmaları gerektiğini belirtiyor ve bu konuda hiçbir demokrat-yurtsever Maraşlının kendisini esirgemeyeceğine inanıyoruz. Yeni Maraş katliamlarının yaşanmamasını ve yapılan katliamların hesabının sorulmasını isteyen bütün Maraşlı yurtsever-demokrat ve devrimcilerin, bu tarihi an’a ve bu tarihi eylemlere büyük bir sorumluluk ve ciddiyetle yaklaşacaklarını, buradan ortaya çıkan görevlere dört elle sarılacaklarını biliyor, umuyor ve bekliyoruz.  

Tam da bunun için, 2. Mart. 2019 da Köln’de yapılacak olan “Tecride karşı miting ve yürüyüş” e bütün Maraşlıların bulundukları her bölgede, en etkili ve en güçlü katılımı sağlayacaklarına inanıyoruz. 

  • MARAŞ KATLİAMININ HESABINI SORMAK İÇİN TECRİT KIRILMALI, LEYLA GÜVEN VE ARKADAŞLARI YAŞAMALIDIR.
  • BÜTÜN YURTSEVER DEMOKRAT MARAŞLILAR YAŞAMI VE ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNMAK İÇİN 2. MART’TA KÖLN’DE OLACAĞIZ.

Maraş Girişimi

28 Şubat 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz