Kakailer: Alevilik mücadelesi bizim için anlamlı-VİDEO

0
260

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alibeyköy Cemevi’ni ziyaret eden Kakai Alevi İnanç Heyeti, Alevi mücadelesinin kendileri için anlamalı olduğunu belirterek, “Yaresan dini sevgi dinidir” dediler.

Kakai Alevi İnanç Heyeti İstanbul’daki ziyaretleri kapsamında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Alibeyköy Cemevi’ni ziyaret etti. Heyeti cemevinde Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül ve cemevi yöneticileri karşıladı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, cemal cemale olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Alevi toplumunun felsefesi, yol ve erkanının daha ilerlediğini ama yine de yol erkan yürütmelerine karşı baskılar olduğunu kaydetti. Sergiledikleri mücadelenin sadece Alevi toplumu için değil tüm insanlar için olduğunu belirten Güzelgül, herkes için daha özgür bir dünya istediklerini kaydetti. Türkiye’de hak, hukuk, adalet ve demokrasiden yana hiçbir şey kalmadığını söyleyen Güzelgül, inanç özgürlüğünden, basın özgürlüğünden yana mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

“SADECE FARKLI SÜREKLERDENİZ”

DAD Eş Genel Başkanı Selda Güneş ise Kakailerle iletişim kurmadan önce birbirlerinden çok farklı olduklarını düşündüklerini ancak temas kurunca önyargılarını yıktıklarını söyledi. Güneş, sadece süreklerin farklı yerlerinden olduklarını belirtti. Hacı Bektaş’a niyaz ettiklerinde barış dilediklerini dile getiren Güneş, Elbistan ve Dersim’deki ziyaretlerini anlattı.

“İNANCIMIZ KATLİAMLARDAN GEÇİRİLDİ”

“İster Yaresan, ister Alevi, Bektaşi, Kakai, Ehl-i Hak olalım inancımız iktidarlar tarafından katliamdan geçirildi. Yaşadığımız hiçbir yerde biz de inancımız da meşru değiliz” diyen Güneş, bunun için kaynak sorunları olduğunu ve kaynaklarını ortaklaştırmaları gerektiğini söyledi.

“EL ELE TUTUŞABİLİRSEK HAKK’IN ELİ DE ÜZERİMİZDE OLUR”

Bir süre önce Türkiye’de yaşayan birçok Alevi, Bektaşi Çepni gibi farklı süreklerden gelen pek çok baba, ana pir bir araya gelerek pirler meclisini oluşturduklarını dile getiren Güneş, bu çalışmanın eksikliklerini gördükçe geliştirdiklerini ifade etti. Güneş, “Eğer biz ele ele tutuşabilirsek hakkın eli de elimizin üzerinde olacaktır” dedi.

“YARESAN DİNİ SEVGİ DİNİDİR”

Kakailer yaptıkları konuşmalarda Türkiye’de olduğu gibi Irak’ta, İran’da, Suriye’de de yaşayan Alevilerin çok zorda olduğunu söylediler. Alevilik mücadelesi için kendileri için önemli olduğunu dile getiren Kakailer, “Yaresan dini sevgi dinidir” dedi. Irak’ta bulunan Kakailer ve Yaresanları bir araya getirmek için bir çalışma yaptıklarını söyleyen Kakailer, bu çalışmanın yakın zamanda tamamlanacağını kaydettiler.

PİRHA/İSTANBUL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz