Kakai Aleviler Dersim’de: ‘Harde Dewreş topraklarına hoş geldiniz’-VİDEO

0
328

Kakai inanç heyetinin Alevi kurum ve dergah ziyaretleri devam ediyor. Sinemilli Ocağı köyü Kantarma ziyaretinden sonra Dersim’e geçen Kakai heyeti büyük ilgi ile karşılandı. Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkez Eş Başkanları ve yöneticilerinin karşıladığı heyete birçok Alevi ocak piri ile birlikte yurttaşlar eşlik etti.

DAD Genel Merkezi’nde bir araya gelen heyet geliş sebeplerini izlenimlerini halk ile paylaştı. Çerağların uyandırıldığı buluşmada , Hızır lokması olan qavutlar Alevi ve Kakai pirlerinin gulbangları ile pay edildi.

Kakai temsilcileri karşılayan heyette bulunan DAD Genel Merkez Eş Başkanı Musa Kulu, ortak inanç olan Kakai ve Alevilerin uzun yıllar sonra bir araya gelmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, bu birlikteliğin geleceğe bir ışık olduğunu vurguladı. Kulu, “Irak’tan gelen Kakai dostlarımız mihman oldular. Mihman bizde Ali, Hızırdır. Bütün canların hak olduğunu, her süreğin insan için olduğunuz biliyoruz. Misafirlerimiz Harde Devreş topraklarına hoş geldiler. Onlarla yan yana olmak ve zulmat dünyasının bugün Ortadoğu’da bir araya gelerek hak ve hakkın arayışçısı olmak geleceğin aydınlık ışığı olacaktır.” dedi.

Kakai inanç heyetinde yer alan Baba Seyit Ahmet Mir Ocağı piri Pir Serhat ise Reya Hak coğrafyasında bulunan kardeşleri ile buluşmaktan  büyük onur duyduklarını ve Dersim coğrafyasının büyük katliamlara rağmen hala inancını yaşadıklarını ifade ederek, birlikteliğin devam etmesi çağrısında bulundu.

PİRHA/DERSİM


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz