Kakai Alevi İnanç Heyeti Maraş Elbistan’daki Sinemilli Ocağı’nı ziyaret etti-VİDEO

0
436

Kakai Alevi İnanç Heyeti Maraş Elbistan’a bağlı Sinemilli Ocağı merkez köyü olan Kantarma’yı ziyaret etti.

Kakai Alevi İnanç Heyeti’nin Alevi kurumları ile dergahlarına ziyaretleri ve temasları 4. gününde devam ediyor. Hacı Bektaş Veli Dergahı’nı ziyaret eden heyet Maraş’ın Elbistan ilçesine doğru yola çıktı.

Kantarma köyüne gelen heyete Sinemilli Ocağı Piri Süleyman Deprem, DAD Genel Merkez Eş Başkanı Selda güneş ve DAD temsilcileri eşlik etti. Kakai İnanç Heyeti Kantarma Cemevi’ni ziyaret ederek Sinemilli Ocağı pirlerinin mezarlarına niyaz ettiler.

“PİR VE MÜRŞİTLER BİR ARADA YAŞAR”

Köyün tarihi ve Sinemilli Ocağı’na ilişkin bilgi veren Pir Süleyman Deprem, Kantarma’nın Alevi inanç ve kültür merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.

Deprem sözlerine şöyle devam etti:

“Sinemilli Ocağı bölgede epeyce bilinen, Alevi inancının ve kültürünün merkezlerinden biridir. Bu köyde pir ve mürşitler bir arada yaşar. Alevi kültürüne birçok eser ve deyişler kazandırmıştır. Sanatçılar bölgeden birçok eser almıştır. Birçok değerli yol önderi pirler burada yetişmiş ve topluma hizmet etmiştir.”

Kısa bilgilendirme ve soruların ardından, hakka yürüyen pirlerin eski evlerini ve mezarlarını ziyaret eden Kakai heyeti niyaz oldu. Ziyaretin sonunda Pir Süleyman Deprem ve Pir Ako Şevayiz, Kurmanci ve Soranice gulbang verdiler. Kantarma’daki programı tamamlayan heyet Dersim’e doğru yola çıktı.

PİRHA/MARAŞ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz