Kakai Alevi Heyeti: Niyaz olduğumuz dergahlar bize güç verdi-VİDEO

0
287

Kakai Alevi İnanç Heyeti Diyarbakır’dan İstanbul’a geldi. İstanbul’da Alevi Kültür Dernekleri Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi’ni ziyaret etti.  

Geçtiğimiz Cumartesi günü Irak’tan Türkiye’ye kültürel temaslarda bulunmak üzere gelen Kakai Alevi İnanç Heyeti’nin Türkiye’deki ziyaretleri devam ediyor.

Heyet sırasıyla İstanbul, Hacı Bektaş, Maraş, Dersim ve Diyarbakır’ın ardından yeniden İstanbul’a döndü. İstanbul Sultangazi’de bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi’ni ziyaret eden Kakailer, ziyaretlerinden memnuniyetlerini dile getirdi.

“IŞIKLARINI BURADAKİ CANLARLA BULUŞTURDULAR”

İlk söz alan Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, bunun tarihi bir buluşma olduğunu söyledi. Odabaş, yüzyıllardır kadim halklara yapılan baskıya rağmen Irak’tan gelen Kakailerin ışıklarını buradaki canlarla buluşturduklarını dile getirdi.

“NİYAZ OLDUĞUMUZ DERGAHLAR BİZE GÜÇ VERDİ”

Ziyaretlerde kendilerine eşlik eden tüm canlara teşekkür eden Baba Haydar Ocağı pirlerinden Hamit, niyaz oldukları dergahların kendilerine güç verdiğini belirterek gelişlerinden mutluluk duyduklarını vurguladı.

Pir Serhad da Türkiye’de gezdikleri kutsal mekanların Türkiye’deki Alevilerle Kakailerin inançlarının ne kadar birbirlerine yakın olduğunu anlamalarına neden olduğunu söyledi.

“KADINA VERİLEN DEĞERİ COĞRAFYAMIZDA DA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Alevilikte kadına verilen değeri kendi coğrafyalarında da görmek istediklerini kaydeden Semiraz Kerimati ise Pir Süleyman Deprem’in Alevi inancının ana temellerini anlatmasından sonra yoğun duygular yaşadığını belirtti.

TEMAS ÇOK ANLAMLI

Kerkük Üniversitesi’nde akademisyen olan doktor Nebil Kakai; Yaresanlar, Aleviler ve Bektaşilerin birbirlerine temas etmelerinin çok anlamlı olduğunu ve buradan kendi coğrafyalarına yapılacak ziyaretin kendilerini çok mutlu edeceğini kaydetti.

“ZİYARETLERDE BİR UMUT GELİŞTİ İÇİMDE”

Heyetle birlikte gelen kadın gazeteci Rengin, yaptığı tüm ziyaretlerde bir umudun içerisinde geliştiğini ve gittiği bütün ziyaretlerde Alevi toplumlarının geleceği için iyi dileklerde bulunduğunu söyledi.

“MİHMAN HIZIRDIR, BAŞIMIZIN TACIDIR”

Son olarak söz alan dede İsmail Soyupak da mihmanın Aleviler için Hızır sayıldığını ve başlarının tacı olduğunu dile getirerek ziyaretlerinden memnun olduklarını belirtti. Soyupak, ayrıca Alevi inancının evrenselliğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından sohbet karşılıklı soru cevap ile devam etti.

PİRHA/İSTANBUL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz