İtalya’da ‘ırkçı deney’ skandalı

0
275

İtalya’da ‘ırkçı deney’ skandalı
İtalya’da ‘ırkçı deney’ skandalı

İtalya’nın Foligno kentinde bir ilkokul öğretmeninin, Nijerya kökenli iki kardeşe yönelik sınıf ortasında ırkçı ifadelerle hitap etmesi sonrası ülkedeki aşırı sağ eğilimler yine tartışma konusu oldu.

İtalyan basını, ülkede son 1 yılda ırk temelli şiddet vakalarının 3 katına çıktığına dikkat çekti.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, Umbria bölgesinde yer alan Foligno’da, Monte Corvino mahallesindeki ilkokulda görevli öğretmenin, Nijerya kökenli 10 yaşındaki bir öğrenciyi ayağa kaldırarak diğer öğrencilere, “Bakın bu siyah çocuk ne kadar da çirkin! Çocuklar, siz de onu çirkin bulmuyor musunuz?” dediği iddia ediliyor.

Öğretmenin “yüzünü görmemek için” çocuğa pencereden dışarı bakması talimatı verdiği belirtiliyor. Aynı öğretmenin, bu çocuğun başka bir sınıfta öğrenim gören kız kardeşine de benzer şekilde muamele ettiği iddia ediliyor.

Öğrencilerin yaşananları velilerine anlatması ve olayın sosyal medyada yayılması üzerine ülkede “gündelik yaşamda ırkçılık” tartışması başladı.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda “Bu öğretmeni hapse atmak da bir sosyal deney olur”, “Bu, hükümetimizin temsil ettiği ırkçı politikaların sonucu” gibi ifadeler yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz