Uzundereliler Adem Petrol’e karşı bir kez daha kazandı

0
277

Uzundereliler Adem Petrol’e karşı bir kez daha kazandı
Uzundereliler Adem Petrol’e karşı bir kez daha kazandı

İzmir Uzundere’de bakanlığın Adem Petrol isimli şirkete ikinci kez verdiği jeotermal kaynak arama iznini mahkeme yine bozdu.

İzmir’de yerel mahkeme Uzundere köylülerini sevindiren bir karar daha verdi. Mahkeme, Bakanlığın Adem Petrol isimli şirkete verdiği ikinci jeotermal kaynak arama iznini bozdu.

Evrensel’in özel haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yargı kararlarının arkasından dolanarak İzmir’in Karabağlar ilçesindeki Uzundere Mahallesi sınırları içerisinde kalan parsel için bir kez daha verdiği jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışması izni, yine mahkemeden döndü. Mahkeme kararına rağmen verilen ÇED kararı iptal edildi.

268 Uzundereli ile Uzundere Mahallesi Harmanyeri Kentsel Koruma Derneği ve Karabağlar Belediyesi tarafından açılan davada İzmir 1. İdare Mahkemesi 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunu’nu gerekçe göstererek idari işlemi hukuka uygun bulmadı.

Kararda “İşleme konu olan projeye ilişkin ruhsat sahasında, açılması planlanan sondaj kuyusundan itibaren 3 kilometrelik alan içerisinde zeytinlik alanlar bulunduğu ve söz konusu faaliyette zeytinliklere zarar vermeden, kimyevi atık bırakmayan, toz ve duman çıkarmayacak şekilde faaliyette bulunulmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu anlaşıldığından” ifadelerine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz