Elbistan yolundaki çökme sürücüleri korkutuyor

1
336

Elbistan’nın sesi sitesinin haberine göre Elbistan ilçe merkezi ile Sultan Korusu olarak adlandırılan bölgedeki mahalleleri birbirine bağlayan yoldaki çökme, sürücülerin korkulu rüyası oldu.
Elbistan’a bağlı Karamağara, Keçemarağa, Beyyurdu, Köşk, Yapılı, Kayageçit, Fakıoğlu ve Alkayaoğlu gibi birçok mahallede yaşayan vatandaşların ilçeyle bağlantısının sağlandığı yolun Höplek rampası kesiminde yer yer çökmeler ve kaymalar yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllarda da bu tür sorunlarla gündeme gelen yolun rampa kısmında yaklaşık 1 hafta önce de aşır yağışlar nedeniyle zemin kayması yaşandı.

Zemindeki kayma nedeniyle yolun 1 şeridi ulaşıma kapandı. Sürücüler ise, kaymanın artmasından endişe duyduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. Birçok mahallenin ilçeye geliş-gidiş için bu yolu kullanmak zorunda olduğunu belirten vatandaşlar, “10’a yakın mahallenin kullandığı yolda çökmeler ve kaymalar var. Yağmur ve kar nedeniyle yolun zemini hareketlendi ve yer yer kaymalar oluştu. Ekipler, önlem olarak kaymanın olduğu noktayı tek şeride düşürdüler ama bu bizim endişemizi gidermedi. Sürücüler olarak o bölgeden korka korka geçiyoruz. Yetkililerin biran önce bu yolda çalışma yapmasını bekliyoruz” diye konuştular.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz