Temelli, Mersin Cemevi’nde: Alevilere ve Kürtlere yönelik ciddi nefret söylemi var

0
244

Mersin Cemevi’ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye’de Alevilere ve Kürt’lere yönelik ciddi bir nefret söylemi olduğunu, iktidarın da bundan beslendiğini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Mersin Cemevi’nin ziyaret etti. Temelli’yi AKD Mersin Şubesi Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz ve cemevi yönetimi karşıladı. Ziyarette Temelli ile birlikte milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Kemal Peköz de yer aldı.

Görüşmede yapılan konuşmalarda muhaliflere yönelik baskı ve gözaltılar, Alevilere yönelik asimilasyon politikaları konuşulurken HDP’nin tüm bu baskılara karşı dayanışmayı büyütmeye çalıştığı ifade edildi.

“ALEVİLERE VE KÜRT’LERE YÖNELİK CİDDİ NEFRET SÖYLEMLERİ VAR”

Alevi toplumunun dile getirdiği değerlerin Türkiye’deki demokrasi meselesine en önemli katkıyı sağladığını belirten Temelli, Türkiye’de özellikle Kürtler ve Alevilere yönelik ciddi bir nefret söylemi ve ötekileştirme çabası olduğunu, iktidarın da bunlardan beslendiğini kaydetti. Bir arada yaşamanın erdemini en iyi ifade edenin Alevi toplumu olduğunu söyleyen Temelli, “Bu sadece bir inanç meselesinin ötesinde bir arada yaşama iradesini ortaya koyma. Ama inanç meselesi olarak da baktığımızda gerçekten çok ciddi sorunların yaşandığı bir dönemdeyiz. Hatırlıyorum 24 Haziran seçimi öncesi çıktı Erdoğan dedi ki ‘Cemevlerine yasal statü vereceğiz’. 16 yıl sanki iktidarda değilmiş gibi seçim geçti yine ortada yoklar. Hiçbir şey yok. Bu yalanlardan bezmiş durumda bu memleket” şeklinde konuştu.

“BİR YALAN ÜZERİNDEN BİR ZİHNİYET ÜLKEYİ ELE GEÇİRMİŞ DURUMDA”

Seyit Rıza’nın asılırken söylediği “Ben sizin yalanlarınızla ve hilelerinizle baş edemedim bu bana dert oldu. Ben de sizin önünüzde diz çökmedim bu da size dert olsun” sözlerini hatırlatan Temelli, “Bir yalan üzerinden bir zihniyet ülkeyi adeta ele geçirmiş durumda. Bunun belki de en katmerlisini bu iktidar hayata geçiriyor” dedi.

Temelli, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz’a önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalar için başarılar diledi.

PİRHA/MERSİN 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz