Maraş Katliamında yaşamını yitirenler Stuttgart’ta anılıyor

0
335

Maraş Katliamında yaşamını yitirenler dünyanın bir çok kentinde anılmaya devam ediliyor. Almanya’nın Stuttgart kentinde birçok anma düzenleniyor. Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü bir miting düzenlenen Stuttgart’ta, 23 Aralık Pazar günü ise bir panel gerçekleştirilecek.

Stuttgart’ta geçtiğimiz Cumartesi Maraş Girişimi öncülüğünde düzenlenen anma programına AABF, ADHK, AGİF, Alınteri, ATİK, HDK-A, Stuttgart Demokratik Kürt Federasyonu, FEDA ve SYKP’nin yanı sıra  milletvekilleri Gökay Akbulut, Tobias Pflüger, Sendikacı Ariane Raad tarafından destek verildi. Mitingde sinevizyon gösterimi yapıldı, ağıtlar yakıldı. Konuşmalar ardından miting son buldu.

Önümüzdeki Pazar günü ise yine Maraş Girişimi öncülüğünde AABF, ADHK, AGİF, Alınteri, ATİK, HDK-A, Stuttgart Demokratik Kürt Federasyonu, FEDA ve SYKP’nin katılımıyla bir panel gerçekleştirilecek. Gerçekleşecek panele Sanatçı Ozan Emekçi ezgileriyle katılıacak.

Luidwisburg Alevi Kültür Merkezi’nde saat 13:00’de düzenlecek panelde Maraş Girişimi Avrupa Eş Sözcüsü Safiye İşçen, HDK-A Eş Sözcüsü Demir Çelik, Araştırmacı Yazar Erdal Yıldırım ve ADHK Temsilcisi konuşacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz