‘Maraş katliamdır, vicdanlarımızda yaradır’

0
263

Maraş katliamının yıldönümünde, Türkiye’nin toplumu ve kurumlarıyla katliamın suç ortaklığının yükünü taşımaya devam ettiğini belirten Adana Alevi Platformu, Maraş Katliamı’nın gerçek sorumlularının yargılanmasını istedi.

Adana Alevi Platformu, Maraş katliamının yıldönümü nedeniyle İsmet İnönü Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirecek. “Maraş katliamdır. Vicdanlarımızda yaradır. Yüzleşme ve adalet istiyoruz” pankartının açıldığı açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

VİCDANINI ARIYOR

Yapılan açıklamada, Maraş katliamının 40’ıncı yıldönümünde Türkiye’nin hem toplumuyla hem de kurumlarıyla katliama suç ortaklığının yükünü taşımaya devam ettiğini ifade edildi.

Platform adına konuşan Hasan Mansur, bugün vicdanları kanatmaya devam eden katliamla ilgili, dönemin Başbakan’ının yıllar sonra çekmecesinden bir kağıt çıkarıp, kıyımın arkasında Milli İstihbarat Teşkilatı elemanlarının bulunduğunu itiraf ettiğini söyledi.

Mansur, 1978 Maraş olaylarının bugün açıkça bilinen karanlık odaklarca tezgahlandığını kaydetti.

Bu katliamın ‘yerli ve milli’ odaklar kullanılarak tezgahlandığı ve 12 Eylül fasişt darbesinin önünü açtığını vurgulayan Mansur, “Hakikat budur. Doğru olan budur” deyip, katliamın gerçek sorumlularının bulunup yargılanmasını istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz