12-15 Mart Ümraniye’de katledilenler anıldı: Hukuk sistemi adeta bu davalarda tiyatro oynattı

0
312

Şehit aileleri, Gazi ve Ümraniye Katliamlarının yıl dönümünde yaşamını yitirenleri andı. Yapılan açıklamada, katliamlardan sorumlu olanların mutlaka cezalandırılması gerektiği kaydedildi.

12-15 Mart 1995’te Gazi ve Ümraniye Katliamı’nda katledilenler, bugün 1 Mayıs Mahallesi’nde anıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi’nde bir araya gelenler önce verilen yemeğe katıldı daha sonra katliamın yaşandığı 30 Ağustos Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi önüne yürüdü.

Yürüyüşte hayatını kaybedenlerin isimleri okunurken katliamın hesabının sorulacağı da vurgulandı. Basın açıklamasının okunduğu anmada 24 yıl önce Gazi ve 1 Mayıs’ta yaşananlar hatırlatıldı. Açıklamada, katledilen 5 kişinin kimler tarafından vurulduğunun bilindiğine de dikkat çekilirken göstermelik davalarla yargılananların cezalandırılmadığı ifade edildi. Sanık polislerden sadece Adem Albayrak’a 4 kişiyi öldürmekten 3,5 yıl ceza verildiği hatırlatılan açıklamada “Mehmet Gündoğdu’ya 2 kişiyi öldürmekten 1 yıl 8 ay ceza verildi. Yani dostlar günlerce süren olaylardan sadece 2 polis sorumlu tutuluyordu” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz