Yeni yılda özgürlük adalet ve eşitlik adına daha büyük kazanımlar için daha çok birlik ve daha çok mücadele…

0
279

Yeni yılda özgürlük adalet ve eşitlik adına daha büyük kazanımlar için daha çok birlik ve daha çok mücadele…

eski yılı geride biriktiğimiz ve yeni bir yıla hazırlandığımız günlerdeyiz. Maraş girişimi olarak yeni yılın heyecanını yaşadığımız bu günleri, hem geçmiş bir yılın muhasebesi için hem de gelecek günlerin taşiliği çetin mücadeleler açısında önemsediğimizi belirtmeliyiz.

Maraş girişimi, geçen süre içinde, temsil ettiği toplumun her sorununa, olanakları ölçüsünde, ilgi göstermeye çelişmiş, toplumla var olan bağlarını geliştirip güçlendirmeye özel önem vermiştir.  Elbette Maraş girişimi bununla beraber ana gündemi olan baskı ve katliam politikalarına karşı da görev ve sorumluluklarını, olabildiğince, yerine getirmeye çelişmiştir.

bu anlamda, dönem içinde yaşanan 16. nisan. 2017 ve 24. haziran. 2018   seçimlerinde, halimizin beklenti ve taleplerine uygun bir tutum almış ve bu yönde çalışarak katliamcı siyasetin egemenliğinin zayıflaması için elinden geleni yapmış, katliamcı siyasetlere karşı bölgemizde önemli bir   demokratik birikimin oluşmasına katkıda bulunmuştur.

Maraş girişimi yurtdışında yaşayan insanlarımızla daha etkili ve güçlü bir iletişim kurabilmek için 6. mayise. 2018’de bir gece ve 22-23 Ekim. 2018’de bir kamp gerçekleştirmiştir. Bu etkinliklerle Maraş girişiminin daha çok görünür olması sağlanmıştır.

Maraş girişimi en temel gündemlerinden birisi olan Maraş katliamını unutmamak için, Avrupa çapında bir dizi etkinlik yapmış, maaşta yapılan canlarımızın aniliği etkinliğe katilim sağlam iştir. Bu kapsamda Maraş girişimi, Maraş katliamını insaniliğin gündemine kalıcı bir biçimde taşmak ve bu katliamın hesabının sorulması için   bu etkinlikleri önemsemektedir. Bu nedenle Maraş girişimi, önümüzdeki dönemde bu tür etkinliklerin daha etkili bir biçimde yapılması için daha yoğun bir çalışmayı planlamaktadır.

katliamlar yaşamış bir halkın temsilcisi olan Maraş girişimi öncemizdeki sürecin çok çetin bir mücadele süreci olacağının bilincindendir.  Yıllardır Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen kati izolasyon ve tecrit, bu çetin mücadelenin temel nedenidir. Tecritte karşı, cezaevinde bulunan hak eş sözcüsü ve hep Hakkâri milletvekili leyla Güven’in başlattığı ve gerek cezaevlerinde ve gerekse Strasburg’da çok sayıda Kürt Aydin, siyasetçi ve aktivesinin katilliği açlık grevlerinin yaşandığı bir yeni yılın arifesindeyiz.  Bu süreç, aynı zamanda halkların özgürleşmesine giden yolun önemli bir dönemecidir.

Maraşlı halklar adına katliamcı politikalara karşı mücadele etmeyi temel amaç olarak belirlemiş olan Maraş girişiminin bu gelişmelere karşı ilgisiz kalması beklenemez.  Maraş girişimi olarak, leyla güven ve arkadaşlarının talepleri gerçekleşmeden, Maraş katliamı ile herhangi bir hesaplaşmanın yaşanmayacağını biliyoruz.  Bugün de Maraş’a yönelik olarak yapılan katliamcı, etnik ve dinsel arındırma operasyonlarının aşılabilmesi için, tecritte karşı başlat ilmiş olan açlık grevi direnişlerinin en aktif bir biçimde sahiplenilmesi ve desteklenmesi önemli bir sorumluluktur.

Bu nedenle Maraş girişimi olarak, tecride karşı mücadeleyi kendi mücadelemiz olarak belirliyor ve önümüzdeki yılda daha özgür ve daha adil bir gelecek umudunun gerçekleştirileceğine olan inancımızı kuvvetle ifade etmeyi önemli buluyoruz.

halkların ve inançların kardeşçe yaşayacağı, geleceğin özgür Maraş’ı için hep birlikte, zorlukları aşırarak, katliamcı politikaları püskürteceğimize inanıyor, bu duygularla yeni yılın, barış ve özgürlük getirmesini diliyoruz.

Maraş girişimi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz