“Kahramanmaraş Belediye Başkanı İngiltere’de Dernek Kurduruyor Hayırdır?”

0
375

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) yazılı bir açıklama yayınlarak Maraş Katliamının 40. yılı yaklaşırken bir yazılı açıklama yayınlayarak Kahramanmaraş Belediyesi’nin İngiltere’de dernek kurma girişiminin de olmasına tepki gösterdi.

Britanya Alevi Federasyonu’nun  “Kahramanmaraş Belediye Başkanı İngiltere’de Kahramanmaraş Derneği Kurduruyor Hayırdır?” başlıklı açıklaması şöyle:

Ülkemizdeki birçok Alevi katliamı ve 12 Eylül gibi Alevileri de hedef alan darbelerden sonra Aleviler yurt dışına çıktı. İngiltere bu ülkelerin başında gelmektedir. Bu nedenle, İngiltere’de yaşayan Türkiyelilerin yaklaşık yüzde sekseni Alevidir. Aleviler 1978’de Maraş’ta katledildiler. Devlet bu katliamın organize edeni ve uygulayanıdır. Sünni ve yerli halk kullanılmıştır. Aşırı sağ guruplar da tetikçilik ve kışkırtıcılık yapmıştır.

Maraş’ta katliamın anma etkinliğine izin vermeyen Maraş Belediye Başkanı’nın Londra’da Maraşlılara dernek kurma amacını merak ediyoruz. İngiltere, CHP ve HDP’nin yüzde seksen iki oy aldığı Türkiyelilerin yaşadığı bir ülke. İngiltere, Aleviler ve Kürtler başta olmak üzere kendi ülkesinde baskı gören halkların kimliklerini daha iyi ifade ettiği ve özgür yaşayabildiği bir ülke. İngiltere’de faaliyet yürüten Maraşlı derneklerimiz mevcuttur. Bunlar Paz-Der, Kaşanlılar, Alxaslılar, Köşk, Tilkililer, El-Com, Göksunlular, Demircikliler, Nurhaklilar ve Zedikhanlilar gibi kurumlarımız çok değerli çalışmalar yapmaktadır.

Dolayısı ile yeni kurulacak derneğin AKP’yi temsilen kurulduğu ve İngiltere’de de yaşam alanlarımızı kısıtlamaya yönelik faaliyetler ve lobi çalışmaları yapacağı şimdiden ayan beyan ortadadır.

Bu ülkede AKP güdümlü bir Kahramanmaraş derneği kurulması öncelikli ihtiyaçlarımız arasında değildir.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı ve Kahramanmaraş Valisi’nden öncelikli olarak taleplerimiz;

  • Maraş Katliamı’nda kaybettiğimiz ve Kahramanmaraş Belediyesi tarafından toplu mezarlara defnedilen canlarımızın mezarlarının nerede olduğunu bilmek istiyoruz.
  • Kahramanmaraş Belediyesi’nin Maraş’ta katledilen canlarımız anısına bir anıt yaptırmasını talep ediyoruz.
  • Kahramanmaraş Belediye Başkanı ve Vali başta olmak üzere, Maraş’ta katledilen canlarımızın ailelerinden özür dilemesini ve AKP Devleti’nin katliamla yüzleşmesini istiyoruz.
  • Maraş’ta her yıl aralık ayında yapılan ve her yıl inatla Vali ve Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yasaklanan anma etkinliklerinin yasaklanmadan özgürce yapılabilmesini istiyoruz.

Bu nedenle, İngiltere Kahramanmaraşlılar derneği kurucularının, üyelerinin, taleplerimizi dikkate almaları ve Türkiye’nin gelmiş olduğu kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı girişimleri İngiltere’ye taşımadan önce yukarıdaki taleplerimizin gerçekleşmesi için yardımcı olmaları gerekmektedir.

Britanya Alevi Federasyonu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz