Maraş’da yasak olan anma, İngiliz Parlamentosunda yapılacak

0
282

İngiltere Parlamentosu’nda, yaklaşık 120 yurttaşın yaşamını yitirdiği ve yüzlerce evin ateşe verildiği Maraş katliamına yönelik anma etkinliği gerçekleştirilecek. Törene çok sayıda katliam mağduru aile ile CHP’li ve HDP’li milletvekili de katılacak.

Türkiye’de anmaları engellenen Maraş katliamı mağdurları, İngiltere Parlamentosu’nda anma etkinliği düzenleyecek. Britanya Alevi Federasyonu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek 40’ıncı yıl anması yarın saat 19.00’da başlayacak.

Maraş’ta yasak yurtdışında serbest

Anma töreni ile ilgili BirGün’e konuşan Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, “Aleviler yıllardır Maraş için adalet ararken sonuçsuz kaldı. Maraş’ta anma yapmaları bile yasaklandı. Fakat sürgünde olan aileler bu haklarını yurt dışında Parlamento düzeyinde yapıyorlar. Bu ülkenin durumunu da özetliyor” dedi.

Erbil, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“40 yıl önce Maraş sokaklarında insanlık katledildi. Daha sonraki yıllarda MİT eli ile organize edildiğini öğrendiğimiz bu katliamda çocuklara, kadınlara, yaşlı insanlara işkence edildi. Devlet güçleri günlerce bu vahşete seyirci kaldı. Hakka yürüyen canlarımızı anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz