ÖCALAN EYLEMİNE MÜDAHALE

0
267

Strasbourg’dan sert tepki: Saldırılara karşı direneceğiz

Strasbourg’da başlatılan ‘Öcalan’ın özgürlüğü özgürlüğümüzdür’ eylemine Fransız polisinin saldırısı ardından yapılan açıklamada, “Önderliğine sahip çıkan Kürt halkının baskılarla durdurulamayacağı” vurgulandı.

  •  ANF
  •  STRASBOURG
  •  Salı, 6 Kas 2018, 14:57

Bugün saat 12.30’da Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen basın açıklamasıyla başlatılan özgürlük eylemi sırasında Fransız polisi eylemcilere saldırdı. Açıklamanın ardından İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binasına doğru yürüyen kitleye gaz bombalarıyla saldıran polis, çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Saldırı sonrasında çok sayıda kişi aşırı miktarda gaza maruz kaldıkları veya darp edildikleri için sağlık kurumlarına götürüldüler.

Saldırıdan sonra tekrar Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin yapıldığı alanda toplanan binlerce kişiye konuşan Kürt siyasetçi Süleyman Günyeli, bu tür baskıların artık Kürtleri durduramayacağını söyledi.

Ortadoğu’yu parçalayan güçlerin Kürtleri 100 yıl kimliksiz ve iradesiz bıraktığını söyleyen Günyeli, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve yoldaşlarının ortaya çıkarak, halka öncülük ettiğini vurguladı.

“Bunlar bizi tarihten silmek istedi; bizi yok saydılar” diyen Günyeli, Öcalan’ın başlattığı özgürlük yürüyüşüyle buna ‘dur’ denildiğinin altını çizdi. “Başkan ve onun yoldaşları dağlara özgürlük yürüyüşü başlattılar” diyen Günyeli, günümüzde de benzeri bir paylaşım savaşının olduğunu hatırlattı.

“Ve şimdi de diyorlarki, ‘bu sefer de Kürtlerin yeri olmayacak’” diye belirten Süleyman Günyeli, Kürt halkının buna karşı durduğunu söyledi. Günyeli, “Biz de diyoruz ki; senin o çizdiğin strateji 100 yıl önceydi ve o şimdi artık yok. Şimdi Ortadoğu’da iradesi ile savaşan bizler varız. Onun içindir ki gaz bombalarıyla bizlere saldırıyorlar. İrademizi kırmak istiyorlar. İrademiz kimdir? Reber Apo’dur, PKK’dir” diye konuştu.

İşbirlikçi güçlerin Kürt Halk Önderi’ni 20 yıl önce faşist Türk devletine teslim ettiklerini hatırlatan Süleyman Günyeli, tasfiyeyi amaçlayan komplo ardından geçen 20 yılda çok daha büyük bir mücadele gücünün ortaya çıktığını vurguladı.

Eylemde daha sonra kürsüye çıkan çok sayıda kurum temsilcisi ile yurtseverler de, saldırılara karşı direnişte olacakları ve Öcalan’dan haber alınana kadar eylemin terk edilmeyeceğini vurguladılar.

Saldırılara tepki gösteren Alman Sol Parti (Die Linke) temsilcisi de, Kürt halkının yanında olacaklarını söyledi. Ortadoğu’da barış için Öcalan’ın projesinin savunulmasının gereğine işaret eden Alman siyasetçi, gaz bombalarıyla saldırıları kınadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz