Elbistan Küçükyapalak ve Büyükyapalak’da ÇED raporuna yeniden başlandı

0
334

Maraş Elbistan Küçükyapalak ve Büyükyapalak köyleri arasına yapımı planlanan termik santralının ertelenen ÇED raporu yeniden başlatıldı.Anadolu Enerji Üretim A.Ş., Elbistan’a bağlı Büyükyapalak, Küçükyapalak, Çatova ve Eldelek mahallerini içine alan bölgede kurmayı planladığı termik santral ve kömür ocağı projesi için 1 yıllığına durdurulan ÇED sürecini yeniden başlattı.Anadolu Enerji tarafından yapılması planlanan termik santralının durdurulması için bölge halkı ile Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu ciddi mücadele yürütmüştü.

Ancak Anadolu Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılan termik santral ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) sürecini sürenin dolmasına 2 ay kala yeniden başlattı.Sosyal medyadan bir mesaj yayınlayan Hayatı  Koruma Platormu, mücadele çağrısı yaptı:“ÇED raporunu yeniden gündeme getirmeleri , bizim için yeniden mücadele demektir. 

Bıkmadan usanmadan yaşam alanlarımızı korumak, bölgeye telafisi mümkün olmayan hasarlar verilmesine mücadelesine devam ediyoruz. Enerji rantıyla beslenen çeşitli özel firmaların, bölge gerçekleriyle taban tabana zıt ÇED raporlarıyla Elbistan’ı yok etmelerine seyirci kalmamalıyız. Bu nedenle duyarlı tüm Elbistanlıları ve tüm bölge halkını havamızı, suyumuzu, tarım ve yaşam alanlarımızı korumak için mücadeleye çağırıyoruz.” 

Pirha

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz