FEDA: Tarih Ethem Xemgin’i unutmayacak

0
239

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), sürgünde Hakk’a yürüyen araştırmacı-yazar Ethem Xemgin için yazılı açıklama yaptı.

‘MODERN ÇAĞIN DERVİŞİ…’

Açıklamada şöyle denildi:

“Nemrudi zihniyetin ardıllarının geliştirdiği inkar ve imha politikalarına karşın kendi tarihini, inancını:dilini özcesi kimliğini ve köklerini yaşatabilmek için mücadele eden, mücadele içerisinde birçok yoldaşı gibi sürgünle sınanan Ethem Xemgin, tüm baskılara rağmen koşulları zorlayarak bizlere bir tarih hazinesi bıraktı. Onlarca araştırma ve çalışmaya imza atan modern çağın bilge dervişini tarih unutmayacaktır. Özellikle Zerdüşti inanca ve Raa Haq Alevi süreğine yönelik tarihsel araştırma ve eserlere imza atan; hukukçu, araştırmacı, yazar, modern zamanların bilge dervişi Ethem Xemgin, 38 yıldır yaşadığı sürgünde; uzun süredir tedavi gördüğü elim hastalık nedeniyle tedavi gördüğü Köln Üniversite Hastanesinde 29 Ekim sabahı aramızdan ayrıldı.”

Xemgin’in Malatya Akçadağ’a bağlı Harunuşağı köyünde 1947 yılında dünyaya geldiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar anlatıldı:

“Ortaokulu Antep’te okuduktan sonra kan davası nedeniyle ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etmiş; eğitim hayatını burada sürdürerek İstanbul Hukuk Fakültesini bitirmiş, kısa bir dönem İstanbul’da avukatlık yaptıktan sonra 1980 yılında ailesi ile birlikte Almanya’ya göç etmek durumunda kalmıştır. Hakka yürüdüğü güne dek burada yaşayan Ethem Xemgin; Kürdistan Aleviler Birliği KAB ve FEK’in kurucularındandır. Zülfikar ve Semah dergilerinde birçok makale/araştırma yazısı yayımlanmıştır.”

TAZİYE BİLGİLERİ

FEDA, taziyelerin 30 Ekim’de Leverkusen Alevi Dergahında kabul edileceğini duyururken, şu bilgileri de verdi:

“Adres: Overfeld Weg 34 A, 51371 Leverkusen

Hakka uğurlama Erkanı: 1 Kasım Perşembe, saat 12.00’de, Vitalisstrase 308, 50829 Köln adresinde yapılacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz