Demokrasi İçin Hukukçular üyesi avukatın bürosuna silahlı saldırı

0
240

Demokrasi İçin Hukukçular üyesi avukatın bürosuna silahlı saldırı: “Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz”

25 Eylül 2018 21:29

Demokrasi İçin Hukukçular’dan Avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya ilişkin açıklama yayımlayan Demokrasi İçin Hukukçular adalet ve demokrasi mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti


Saldırganların ateş ettiği zemin katta ise bir ailenin oturduğu, ailenin yazlıkta olması nedeniyle ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi

Bugün (25 Eylül) Demokrasi İçin Hukukçular’dan Avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna silahlı saldırı düzenlendi. Karasu, 10 Ekim Ankara Katliamı, Ali İsmail Korkmaz davaları olmak üzere birçok toplumsal davada yer almıştı. Evrensel’de yer alan habere göre Karasu’nun birinci katta bürosunun bulunduğu binaya “Odunpazarı’nda HDP’li istemiyoruz” yazarak zemin katta bulunan daireye ateş açtı. Saldırganların ateş ettiği zemin katta bir ailenin oturduğu, ailenin yazlıkta olması nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Kayı Boy Derneği Başkanı “HDP’li istemiyoruz” paylaşımı

Saldırının gerçekleştiği binanın yanında bulunan Kayı Boyu Derneği’nin Başkanı Kazım Duman’ın, Facebook hesabından yaptığı “Kayı Boyu Derneğimizin yan binasına Heval Yıldız Karasu isimli bir avukatı yerleştirmişler. Odunpazarı’nda HDP’li istemiyoruz!” paylaşımı yapmış olması ise dikkat çekti. Aynı dernek daha önce de Odunpazarı Belediye yöneticilerini hedef alarak “Odunpazarı’nda PKK’lı istemiyoruz” yazılı pankart asmıştı.

Demokrasi İçin Hukukçular’dan açıklama

Saldırıya ilişkin açıklama yayımlayan Demokrasi İçin Hukukçular grubu, adalet ve demokrasi mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Grubun yapmış olduğu açıklama şöyle:

25.09.2018 Salı günü,  Demokrasi İçin Hukukçular grubumuzun üyesi arkadaşımız, Avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna silahlı saldırı düzenlenmiştir.

Avukat arkadaşımızın bürosuna saldırı, demokrasi güçlerine ve savunma avukatlarına yönelik siyasi iktidarın ve birtakım karanlık güç odaklarının pervasızca saldırılarından bağımsız değildir.

Bu saldırının 10 Ekim katliamı, Ali İsmail Korkmaz davaları başta olmak üzere, toplumsal davalarda verdiği emek ve hukuk mücadelesindeki ısrarına gözdağı olduğunu düşünüyoruz.

İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Başsavcılığı bu karanlık saldırıyı derhal soruşturmak,  failleri yakalayarak yargı önüne çıkarmakla sorumludur.

Tetikçilerin ardındaki karanlık güçler bilmelidir ki bu saldırı arkadaşımızın ve bizlerin emekçiler, ezilenler için hukuk, adalet, demokrasi mücadelemizi engelleyemeyecektir.”

Yarın (26 Eylül) Eskişehir Barosu, Karasu’ya destek açıklaması yaparken saldırıyı kınayan Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri yarın saat 12.30’da saldırının gerçekleştiği büronun önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirecek. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz