Ahmet Taş: AKP MHP ve Erken Yerel Seçim

0
298

20.09.2018.10:17. Yazdığım Analiz
Ankara da Kapalı Kapılar Arkasında Konuşanlar.yerel seçimleri kasım ayına alma hazırlığı ve: iddiaları dolaşıyormuş.
Anayasaya rağmen bu nasıl yapılacak bilemiyorum. Gerçi AKP İçin Anayasanın Bir Hükmü Kalmadı onlar bir Kılıf Uyduru Verirler.Çünkü bu konu sadece bir erken seçim kararı değil, anayasa maddesinde de değişiklik gerekiyor.

Ancak artık “Atı alan Üsküdar’ı geçti” sözü resmi politikamız haline geldiği için sarayın bir emrivaki ile yerel seçimi öne alma ihtimali de yok değil.Bunları Örneklerle Çoğaltmak Mümkün.

Ancak her şeyin anayasaya uygun gittiğini varsaysak, bu seçim kararı mutlaka alınır.
Nedeni basit; muhalefet, özellikle CHP tıpkı baskın seçimde olduğu gibi “Biz seçime her zaman hazırız, kaçmayız, ne zaman isterseniz yaparız” Kabadayı Bir Tarzla Yaklaşması.mantığı ile bu değişikliğin olmasına oy verebilir.
Ve fena halde yenilir Ve AKP Tuzağına Düşmüş Olur.

Ankara ve İstanbul’u alacağını zannederken İzmir’i bile kaybedebilir.
Baskın seçim kararı alındığında muhalefeti uyarmaya çalışan Epey Gazeteci Meslektaşlarım oldu.
bende CHP Yi Bu Konuda Uyarmıştım Baskın seçime hemen razı gelmeyin Diye.Bırakın bu iktidar bir yıl daha yerinde kalsın. Seçim istediğine göre demek ki işler çok kötü gidiyor, niye can simidi atıyorsunuz?”

Hepsi çok yiğit ya bu muhalefetin, balıklama atlaması, “Biiiiiz” dediler “Seçimden mi korkacağız, erken seçimse erken seçim, baskınsa baskın, hodri meydan.”
Yetkiyi zaten tek başına eline almış biri, henüz bir yıl varken seçim kararı alıyorsa ya kazacağından çok emindir ya da işler daha beter olmadan yeni bir seçim zaferiyle durumu kurtarmaya çalışacaktır.
Muhalefet bunu görmedi.Yada Görmek İstemedi.

Tam bir ay “kimi aday yapalım” tartışması içinde geçirdi. Sonunda “Muharrem İnce dedi.
Onun da çapı ancak bu kadarına yetti.
Şimdi aynı durum yerel seçimler için söz konusu.
Erdoğan belli ki baskın seçimden “şaibeli de olsa” zaferle çıkmasının ve muhalefette oluşan derin öfke ve üzüntünün nemasını almak istiyor.

Muhalefet seçmeni bezgin ve bıkkın, muhtemelen ilk seçimlerde durum ne olursa olsun geniş bir kesimi sandığa bile gitmeyecek.
Böyle bir ortamda üstelik bu kez gerçekten “tek adam” olmanın avantajını olabildiğine kullanıp 81 ilde birden yerel yönetimleri ele geçirmeye çalışacaktır ve muhtemelen de bunu başaracaktır Erdoğan.

Muhalefet şaşkın ve dağınık.
Muhalefetin hiçbir yerde adayı yok.
Aday çıkarsa bile bu isimleri tanıtması, beğendirmesi ve seçim kazanacağına ikna etmesi çok zor.
Erdoğan ise olağanüstü iktidar gücünü sonuna kadar kullanacaktır.
Muhalefet baskın seçimden sonra bir de yerel seçim tuzağına düşerse yandı demektir.Ha Buraya Yazıyorum.

CHP adayı Muharrem İnce seçimden sonra yaptığı açıklamada yüzde 30’u aşan oy aldığını, bunun da CHP’nin tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.
İnce’ye göre 40 yıllık bir psikolojik nokta aşılmıştı.

Tabii CHP’nin parti olarak oyu 22’de kalınca gerçekten İnce’nin muazzam bir başarı kazandığı fotoğrafı çıkıyor ortaya.
Ama gerçeği de görelim ve durumu o kadar da abartmayalım.
İnce’nin neden yüzde 30 oy aldığının cevabı çok kolay.

Bir kere CHP seçmeninin bir bölümü sırf “HDP barajı aşsın ve AKP avantadan 70 milletvekili kazanmasın diye” genel seçimde oyunu HDP’ye Verdiler .Bazı HDP iller Selahattin Demirtaş a Değil Muharrem inceye Verdiler. Yane BirBirlerine Jest Yaptılar

Peki Erdoğan 81 İlin Belediyeleri Alsa Ne Olur .Cok Şey Olur Millet İradesi Senaryosunu İleri Sürer . Ve Tüm Mualefet Partilerini Baypas edebilir.Tek Adamlık Rejimini Sağlamlaştırmış olur.

Ve Batıya Karşı Güçlü Konumunu Kullanır . Bakın Halk iradesiyle Kazandım Bana Saygı Duymak Zorundasınız Mesajını Verir .o Zaman Ülkenin Bir Saddam Hüseyin Yönetiminden Daha Kattar Bir Yönetime Doğru Gider .

Tüm muhalefet Liderleri Tasviye Ediler .ErdoğanınYıllarca Dillendirdiği Tek Millet Yek Vatan Tek Din Söylemi Perçinlenmiş Olacak. Kürtler Aleviler Gayri müslümlerin Üzerindeki Baskılar Asimilasyon Politikaları Bir Devlet Politikası Haline Gelecek.

Ya Sev Ya Terk Et Irgcı Söylemler Devlet Arşiflerine Girecek .Türkiye’de Var Olan Faşist Irgcılar Milliyetçi Kesimler AKP MHP Faşist Bloğuyla Dahada Güçlenecek.

Kendini Savunacak Bir Mecrada Kalmayacak .Şimdi Yargının Yarısını Etkisi Altına Alan Erdoğan. Yarin Tüm Yargıyı Emrine Alırsa Kendimizi Savunacak Hiç Bir Mercide Kalmamış Olacak .

olmayın Demeyin Daha Dün Elazığ’a atandıktan 24 saat sonra Yargıtay Tetkik Hakimliğine getirilen Danıştay Başkanı Zerrin Göngör ün hakim kızı Gonca Hatinoğlu, burada da yalnızca 3 gün çalışıp Cumhurbaşkanlığı’na daire başkanı olarak görevlendirilmiş.

Yargının Bağımsız Olduğunu Kim Bana Söyleyebilir.Yargının Bağımsız Olduğunu AKP Kendi Yandaşlarına Ancak Yutturabilir.Türkiyede Basının % 95 Elinde Tutan Birinin Mualefeti Değil Ancak Kendi Tabanını Ve Seçmenini Uyutabilir.

Ekonomik Kriz Derinleştikçe Seyr Ettikleri TV nin ve içtikleri Suyun Ve Evin Vergisini Ödemedikleri Anda Uyanacaklar . Uyanmaları Artık Hiç bir yararı olmiyecek .

Cünkü Gemi Çoktan Karaya Demirlemiş Olacak.Daha Ülkemizin Büyük Felaketlere Doğru Yol Almadan Uyanmanız Ve Demokrasi Laikliğe Ve İnsan Haklarına Dönmeniz Dileğiyle …

 

FOTO MUHABİRİ AHMET TAS?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz