AKP DEN SOSYAL MEDYA AVI

0
197

‘Dolar 7.15’ yazdı, tutuklandı!

Haber MerkeziPerşembe, 27 Eylül 2018 12:08

Doların rekor kırması sonrası binlerce yurttaş sosyal medyadan tepki mesajları paylaşırken, İçişleri Bakanlığı, “Sosyal medya üzerinden dolar kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 07.08.2018 tarih itibariyle paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmiş, konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır” diyerek tehditte bulunmuştu.

Bakanlığın bu tehdidinin ardından ilk tutuklama haberi Siirt’ten geldi.

HDP’nin Siirt İl Genel Meclis eski üyesi İdris İlhan, “Dolar yükseldiği için batmıyoruz, battığımız için dolar yükseliyor. Dolar: 7.15” mesajı dolayısıyla önceki gün gözaltına alındı.

İlhan, daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet’ iddiasıyla tutuklandı.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, olay sonrası, “Dün sabah Siirt İl genel Meclis üyemiz İdris İlhan gözaltına alındı ve bugün propoganda ve Sermaıye Piyasası Kanununa muhalefetten tutuklandı.Nedeni ‘Dolar yükseldiği için batmıyoruz,battığımız İçin dolar yükseliyor’ paylaşımı. Hukukçu olan takipçilerimin yorumlarına sunuyorum…” paylaşımında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz