MERYEM DEPREM HAKKA YÜRÜDÜ

0
367

Kantarma dedelerinin önemli ailelerinden birisi olan Deprem ailesinden Meryem Deprem Paris’te hakka yürüdü. Uzun süreden beri çektiği kanser hastalığı bu değerli canımızı hayattan sevdiklerinden ve biz yoldaşlarından koparttı.

Deprem ailesi, Elbistan’ın Kantarma köyünde yaşayan Sinemilli dedelerinin değerli saygın ve toplumda önemli bir ağırlığı olan bir ailesi olarak herkesin hem sevgisini hem de saygısını kazanmış bir ailedir.

1968’lerde başlayan toplumsal hareketlenme sürecinde ailenin o dönemin gençlerinden olan Mustafa ve Kazım Deprem kardeşler, halkların bu haklı mücadelesinde yerlerini almışlardır. Alevi toplumunun Kürt halkının ve eşitlik özgürlük için hayatlarını hiçe sayan
devrimcilerin, en fedakar en kararlı yoldaşları olmuşlardır.

Devam eden 1970 ve 1980’li yıllar da Deprem ailesinin diğer fertleriyle birlikte Meryem Deprem de bu mücadeleye ilgisiz kalmamıştır. O dönem başlayan Deprem ailesinin mücadeleye katkısı aralıksız olarak devam etmiştir.

Deprem ailesinin özgürlük eşitlik ve demokrasi mücadelesine katılımları, onların yaşamlarını en derinden etkilemiştir. Ailenin bireyleri, ya hapse girmekle karşı karşıya kalmışlar veya sürgüne gitmek zorunda kalmışlardır.

Bu durum Deprem ailesinin her bireyinin sağlığının bozulmasına yol açan çok önemli bir etken olmuştur.

Bu acılı hayatın sonucunda bir yıl gibi çok kısa bir süre içinde Deprem ailesinin üç fedakar, kararlı ve onurlu insanı hayatlarının en verimli olabilecekleri yıllarında, bu dünyadan ayrılmışlardır.

Önce Kazım Deprem beklenmedik bir biçimde hayata gözlerini yumdu. Arkasından Mustafa Deprem ve şimdi de Meryem Deprem hayata veda ettiler.

Deprem ailesinin bu üç değerli şahsiyetinin hem Alevi toplumuna hem Maraşlılara ve hem de genel anlam da eşitlik ve özgürlük mücadelesine yaptıkları eşsiz katkılarını halklar unutmayacaklardır. Onların varlığının yarattığı direnç ve umut, onların düşüncelerini yaşatarak zafere taşıyacak olanlar tarafında sürdürülecektir.

Biz Maraş Girişimi olarak, Meryem Deprem canımızın şahsında tüm Deprem ailesinin acısını paylaşırken, Kazım, Mustafa ve Meryem Depremlere, onları unutmayacağımızı belirtiyor, ideallerin yaşatılacağının sözünü veriyoruz.

MARAŞ GİRİŞİMİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz