Avrupa’da ki Kaşanlı köy dernekleri 3. Pikniğini yaptı.

0
487

KAŞANLI KÖYLERİ BİLEŞENLERİ AVRUPA KOMİTESİ OLARAK BU YILDA ALMANYA’NIN GÜNEY BÖLGESİNDE 24 HAZİRAN 2018 PAZAR GÜNÜ 3. SÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ PİKNİĞİMİZ, FARKLI KURUM TEMSİLCİLERİ VE FARKLI ARAŞTIRMACI-YAZARLARLA RENKLİ BİR TABLOYU SERGİLEYEREK, TARİHE NOT DÜŞECEK ÖNEMLİ MESAJLARLA ÇOK ÇOŞKULU GEÇTİ!

Pikniğimiz piknik alanının hazırlıklarının devamında Can TV’nin Komite Temsilcileri ve halkla yapılan röportajlarıyla başladı.

Piknik, ailelerimizin alana gelmesinin ardından saat 14:00’de başladı.

Açılış konuşmasından önce Devrim ve Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısı adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Açılış konuşmasını Komite Temsilcisi Devriş Sönmez(KKBAK Maliye Sorumlusu) yaptı.

Ardından programın tanıtımını ve sunumunu yapmak üzere Ahmet Değer sahnede yerini aldı.

Sahneyi ilk olarak değerli Sürpriz Sanatçımız Zeynel ATEŞ aldı. Sanatçımız bizlere köyümüzün Türkçe-Kürtçe türkülerinden derlemeler sundu.

Değerli Sanatıçımızdan sonra bizleri iki dönemdir yalnız bırakmayan Aleviliğin Öze Dönüşünde, Devrimci Alevilik ısrarında taviz vermeden yoluna devam edip adeta bize ışık olan Onur Konuğumuz (DAB)DEVRİMCİ ALEVİLER BİRLİĞİ Eş Başkanı Veli BALABAN sahneyi aldı. Gerek devletin Alevilik ile ilgili asimilasyon politikaları, gerek var olan Alevi kurumlarının mücadele ve kararlılıktaki yetersizlikleri, gerekse de devletin kendi Alevisini, Türk-İslam Sentezli bir Alevi yaratma konusunda bizleri aydınlattı. Ayrıca Alevilikte HAKK-DOĞA-İNSAN ile ilgili örnekleriyle pikniğimize renk kattı.

Daha sonra kurumlardan gelen mesajların okunması ile program devam etti. Bu yıl bizlere mesaj gönderen bir tek kurumumuz vardı. Kaşanlı Köyleri Britanya-Londra Derneği’nin(İNGİLTERE) bizlere gönderdiği mesajın tümünü sahnede Ahmet Değer okudu.. Aynı gün Londra’daki derneğimizin de pikniği vardı! Birliğiniz Daim Olsun!

Pikniğimize Kurban Bağışı yapan ailelerimiz Besime-Derviş Sönmez Ailesi, Zeynep-Hüseyin Poyraz Ailesi, Cem Tanrıverdi Ailesi, sahneye davet edilip ayrı ayrı teşekkür edildi. İlhan Sönmez-Ailesi, Elif Kurt, Fadime Kurt ve Biberach’da Elbistan’lı Dönerci Mustafa Ağbi’ye verdikleri destek ve bağıştan dolayı ayrıca ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Programa yarım saat ara verildiği süreç içersinde CAN TV Ekibi’nin halkla olan reportajlarıyla devam etti.

Programın devamında Ses Cihazlarıyla, Davul-Zurna Ekibiyle, Sesiyle-Yorumuyla bizleri iki dönemdir yalnız bırakmayan Değerli Dostumuz, Sanatçımız Garip NURHAK sahne aldı.

Sanatçımızın kısa müzik dinletisinden sonra sahneye MARAŞ GİRİŞİMİ Eş Başkanı Safiye İŞCAN geldi. MARAŞ GİRİŞİMİ’ni tanıtıp kuruluşu, amacı ile ilgili kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra özellikle kadının öneminden, kadının daha aktif rol almasından bahsetti. Sistemin beslemiş olduğu erkek egemen iktidarın ancak böyle bir mücadele ile yıkılacağı ve kadına bu anlamda çok iş düştüğünü, kadınsız hiçbirşeyin başarı kazanamacağını vurgulayarak kadınlarımızın var olan yapılarda daha aktif olmalarının zorunluluğundan kaynaklanan bir süreçten geçtiğimizin altını çizdi.

Piknikte Değerli Dostumuz Onur Konuğumuz Araştırmacı-Yazar-Pedagog İ. Metin AYÇİÇEK sahneye geldi. Değerli Konuğumuz İ. Metin Ayçiçek Konuşmasında egemen olan Türk halkının diğer halklara vermiş olduğu tahribatı, asimilasyonu, soykırımı ve sürgünü özeleştiri mahiyetinde farklı bir dille ironi yaparak bize yansıtmaya çalıştı. Farklı metodları bizlere sunarak köy örgütlenmelerinin önemine değindi. Kültür zenginliğimizin korunmasının yegane çözümünün birlik olup örgütlenmekten geçtiğini ve bu birliğin sağlanmasındaki ön koşulun birbirimize karşı olan önyargılardan kurtulup birbirimize tahammül ederek farklılıklarımıza saygı, eksiklerimizi bilhassa düzelten olmamız gerektiğinin, Kültür Mirasımız olan AŞIKLIK-OZANLIK GELENEĞİ’nin ancak böyle sürdürülebileceğinin önemine vurgu yaptı.

Değerli Konuğumuzun konuşmasından sonra Kaşanlı Köylerinin bağrından çıkan, Almanya’da yetiştiği halde Kültürümüzü, Geleneklerimizi yaşatmada ısrarcı olan, özlemle sahneye gelmesini beklediğimiz Genç Yorumcu, Sanatçımız Fırat İMİRZA sahnede yerini aldı. Son çıkan Cd’sinden kılamlarıyla bizleri adeta köylerimize götürdü ve bir nebze de olsa türküleriyle gurbetten köye aramızda bir zincir oluşturdu.

Kısa müzik dinletisinden sonra Değerli Konuğumuz bizlerden, biri olan Araştırmacı-Yazar Aziz TUNÇ Konuşmasına başladı. Konuğumuz Komitemizi eleştirerek Komitemizin karamsar taplodan kurtulması gerektiğini, bundan sonra daha da mücadeleci bir ruhla birlik yollarının aranmasının ajitesini yaptı. Ayrıca seçim süreci ile ilgili bilgilendirmeleri de yoğun bir ajitasyon ve propaganda ile bizlere vurgulayıp halka ve bizlere karamsarlığı üzerimizden atmamızın önemine değindi.

Değerli Konuğumuzun konuşmasından sonra programın sunucusu Ahmet Değer tüm ONUR KONUKLARINI, SANATÇILARI ve CAN TV Ekibini sahneye davet edip KAŞANLI KÖYLERİ BİLEŞENLERİ AVRUPA KOMİTESİ’nin hazırlamış olduğu ONURSAL PLAKET’le onurlandırıp
halkın huzurunda herkese ayrı ayrı takdim etti.

CAN TV Ekibi adına Ali GÜLER’de ”CAN TV’yi sahiplenelim” diye bir kısa konuşma yaptı.

CAN TV Ekibine de buradan çok çok teşekkür ediyoruz…

CAN TV Ekibi Pikniğimizin tamamı için Paket-Çekim yaptı ,en kısa zamanda yayınlanacaktır.(Biz Komite olarak ne zaman yayınlanacağını sizlere buradan paylaşacağız.)

Pikniğimiz Değerli Sanatçılarımız Fırat İMİRZA ve Garip NURHAK’ın müzik dinletisi ve halaylarıyla devam etti. Halay çevremizde piknik yapan Suriyeli Kürt ve Arap dostlarımızın katılımıyla güzel bir taplo oluşturdu.

Halaydan sonra Kitap standına geçildi ve ayrıca Değerli Sanatçımız Fırat İMİRZA’nın açmış olduğu standdaki Yeni Albümü DARMONKA’ya halkımızin ilgisi yoğundu.

Stand satışından sonra pikniğimiz sona erdi.

Değerli Dostlar, Sevgili Kaşanlı Köyleri Halkı, Kaşanlı Dostları;

Bütün uzak mesafelere rağmen, halkımızın pikniğe katılımı, ilgisi umut vericiydi. Sahiplenme umduğumuzun da üstünde oldu.

Bu organizasyonda en çok emeği geçen başta Komite Çalışanları(Ali İlik, Engin Köse, Hacı Gül, Kamber Köse Ve Zeynel Yıldız) olmak üzere Sanatçılarımıza, Aydınlarımıza; kadınından erkeğine, yaşlısından gencine, piknikte maddi-manevi emeği geçen-geçmeyen, gelen-gelmeyen, herkese sonsuz teşekkürler…

Bizler hatalarımızı, eksiklerimizi görerek bunları tamamlamak için ısrarla uğraşıp siz halkımızla birliğin, birbirimize kenetlenmenin yollarını arayıp yolumuza devam edeceğiz.

GELİN CANLAR BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM!

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN!

****
Açıklık ve Şeffaflık adına şunu belirtmekte fayda görüyoruz:

Bizler KAŞANLI KÖYLERİ BİLEŞENLERİ AVRUPA KOMİTESİ olarak; var olan tüm kurumlarımıza Kaşanlı Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği-İstanbul, KAŞANLI KÖYLERİ GENÇLİK PLATFORMU-İstanbul, Kaşanlı Köyleri Britanya-Londra Derneği/İNGİLTERE, KAŞANLI KÖYLERİ MERSİN PLATFORMU, KAŞANLI KÖYLERİ İZMİR PLATFORMU, Kaşanlilar Kultur Verein Hamburg Derneği’ne(ALMANYA) ayrı ayrı haber edip resmi şekilde davet ederek eleştiri-özeleştiri şeklinde kısa bir açıklama yaptık…

Ve çağrımıza sadece İngiltere’deki Kaşanlı Köyleri Britanya-Londra Derneği(İNGİLTERE) cevap verdi. Kaşanlı Köyleri Britanya-Londra Derneği’ne ayrıca sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bir de kişi olarak Mustafa MISIR-Dede(Hamburg/ALMANYA) ”katılamayacağını söyleyip Alevi Toplumu adına başarı” dileklerini iletti. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Bizler KAŞANLI KÖYLERİ BİLEŞENLERİ AVRUPA KOMİTESİ olarak; tüm kurumlarımıza yine de teşekkür ediyoruz. Kurumlarımızın bulunduğu alanlardaki çalışmalarda birlik konusu olsun, kimliğimizi, kültürümüzü ve dilimizi ve de temiz akraba ilişkilerini koruma olsun, verdikleri mücadeleden dolayı kutlayarak, başarılarının devamını diliyoruz…

KAŞANLI KÖYLERİ BİLEŞENLERİ AVRUPA KOMİTESİ

YÖNETİM KURULU:
Ahmet Değer
Ali İlik
Derviş Sönmez
Engin Köse
Hacı Gül
Kamber Köse
Zeynel Yıldız

NOT: Bu yıl Piknik Programında İp Çeme, Mendil Kapmaca, Çuval ve Yumurta Yarışı vardı. Zamanın kısıtlı olmasından dolayı yapamadık. Halkımızdan, Çocuklarımızdan ve Gençlerimizden özür diliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz