24 HAZİRAN SEÇİMLERİNİ AKP’DEN KURTULMA SEÇİMLERİ YAPALIM!

0
269

Değerli Maraşlılar,
Birliğin, beraberliğin olmazsa olmaz derece de elzem olduğu yeni ve önemli bir seçim daha yaşanıyor. Soru şu: Biz Maraşlılar bu seçim de bütünün bir parçası mı olacağız; yoksa sadece kendi dar, bireysel çıkarımızı mı düşüneceğiz?
Bilindiği gibi son 3 seçim de Maraşlı Kürt, Alevi ve Demokratların oyları CHP ve HDP arasında bölündü. Bu bölünmeden dolayı Maraş’ta Milletvekili de çıkarılamadı, Pazarcık da Belediye de kaybedildi.
Biz Maraş Girişimi olarak her iki Partinin yerel temsilcilerine defalarca çağrıda bulunup bir diyalog yolu açmaya çalıştık. HDP’nin barajı aşma sorunu olduğunu, dolayısıyla Genel seçim de ortak bir aday ile HDP ye oyların verilmesini; yerel seçimlerde de ortak aday ile CHP çatısı altın da seçimlere girilmesini yereldeki her iki Partinin temsilcilerine önerdik. Bu önerimiz ile hem HDP’nin 1 milletvekili çıkararak baraj sorununu çözmesini hem de Pazarcık, Nurhak gibi ilçelerde Belediye Başkanlık seçimlerini kazanmanın neredeyse kesin olacağını belirttik.
Ama nedense CHP’liler bu önerimizi kesinlikle duymazdan, görmezden geldiler. “HDP ile kesinlikle bir çatı altında olamayacaklarını” belirttiler. Bizler Sivas Katliamı sorumlusu Karamollaoğlu ile birlik olmayı kabulden CHP’nin HDP ile yerel de böyle bir seçim ittifakına olumsuz bakmasını anlayamadık, anlam veremedik.
Elbette Maraşlı Kürtler, Aleviler, Demokratlar olarak bizim de en az 1 milletvekilimiz olmalıdır. Pazarcık, Nurhak, Elbistan gibi Belediyeler elbette ki bu Kürt, Alevi, Demokratların elinde olmalıdır. Ama biz Maraşlıların bundan önemli sorunu Erdoğan ve AKP diktatörlüğünün yıkılmasıdır. Türkiye de iktidar Erdoğan ve AKP’nin elinde olduğu müddetçe biz Meclise kimi seçersek seçelim, Belediye Koltuğuna kimi oturtursak oturtalım değişen bir şey olmayacaktır. Unutmayalım ki Maraş katliamını yapan zihniyet Pazarcık ovasına dev Çimento fabrikaları dikti; İŞİD kampına on binlerce İŞİD’liyi yerleştirdi; Afşin’e devasa Termik santrallerini dikti ve şimdide topraklarımızı, yaylalarımızı elimizden almaya çalışıyor.
Ama Maraş’ta Maraş halklarına söylenen bir yalanın iyice deşifre edilmesi çok önemlidir. HDP’nin Maraş’ta alacağı oylar, sanılandan çok daha fazla önemlidir. O kadar ki, her hangi bir milletvekili çıkartmaktan daha fazla önemlidir. Bilindiği gibi HDP’nin önünde, sadece HDP’ye uygulanan %10 barajı bulunmaktadır. Yine biliniyor ki HDP’nin Maraş’ta alacağı on binlerce oy barajın aşılmasını sağlayacak olan çok büyük bir rakamdır. O nedenle Maraşlı halkların hele hele HDP’ seçmeni olsun olmasın tüm duyarlı halkımızın mutlaka ama mutlaka HDP’nin barajı aşmasını sağlamak için oylarını HDP’ye vereceklerdir.
Çünkü HDP’nin baraj altında kalması demek, HDP milletvekillerinin yerine AKP’nin vekillerinin seçilmesi demektir. Yani HDP baraj altında kaldığında HDP’nin vekilleri yerine AKP 80-100 arası fazladan vekillik kazanacaktır. Yani HDP barajı aşamazsa, AKP hem tek başına iktidar, hem de Erdoğan cumhurbaşkanı olacaktır ki bizce asıl felaket de budur.
Oysa HDP barajı aştığında, AKP tek başına iktidar olamayacak, Erdoğan 1. Turda seçilemeyecektir. Seçimler 2. Tura kaldığında ise ne Erdoğan’ın seçilme şansı olur ve ne de AKP iktidarı kalır. Böylece bize yaşamı zehir etmek isteyen Erdoğan/Bahçeli diktatörlüğü yıkılacak, demokrasi ve özgürlük adına bir adım daha atılmış olunacaktır. Yani HDP’nin barajı aşması demek Erdoğan/Bahçeli diktatörlüğünün sonu demektir.
O nedenle bu seçim HDP’nin barajı aşıp aşmamasının seçimidir ve hangi partili olursa olsun gönlü demokrasiden yana olan herkesin ve her Maraşlının tek amacı HDP’nin barajı aşması olacaktır.

Tam da bu nedenle yani herkesin HDP’ye barajı aşması için oy vermesi gerekirken, Maraş’ta “bir vekilimiz olsun” denerek HDP oyları üzerinde hesap yapılmaktadır. Bizim için önemli olan 1 Milletvekili çıkarmak değil, Erdoğan Diktatörlüğüne son vermektir.
Bunu herkesten önce Maraşlı halklarımız bilmektedirler. O nedenle hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar, bütün duyarlı Maraşlıların yapacağı en büyük iş, HDP’nin barajı aşmasını sağlamak olmalıdır. Bu defa HDP’ye oy vermek Erdoğan’ın gitmesini isteyen herkesin yapacağı en önemli görevdir, en büyük sorumluluktur.

Çok değerli Maraşlı halklar, değerli dostlarımız, sevgili HDP’liler, sevgili CHP’liler, kimsenin fantezilerine, kapris ve komplekslerine feda edecek hiçbir oyumuz yoktur, olmayacaktır. HDP’nin barajı aşmasının ne kadar hayati olduğunu ve bir oy’un barajın aşılmasında ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve ona göre davranacağız.

Değerli Maraşlılar, Maraş’ta HDP’ye verilecek oylarla HDP’nin barajı aşması sağlayacak ve başta Maraş katliamının hesabını sormak için, Terolarda yapılan İŞİD kampının sökülmesi için, Nurhak’ta HES,
Elbistan’da termik santrallerinin yapılmasının önlenmesi için HDP’nin barajı aşması birinci şarttır, ilk adımdır. Gelinen noktada herkesin bildiği gerçek o ki, Maraş’ı ve tüm ülkeyi özgürleştirmek, HDP’nin
barajı aşmasına bağlıdır. Bunun dışında söylenen ve yapılan her şey yanlıştır, suçtur, günahtır.
Sevgili Maraşlılar, kim hangi yalana sarılırsa sarılsın, biz kazanacağımıza olan inançla oylarımıza sahip çıkalım. HDP’ye oy verelim, seçim çalışmalarına özel olarak katılalım, katkı sunalım, HDP’ye oy verilmesini sağlayalım.
Biz mutlaka kazanacağız, çünkü biz halkların örgütlü gücüyüz.

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İÇİN HDP BARAJI AŞMALIDIR.
AKP DİKTATÖRLÜĞÜNE SON VERMEK İÇİN OYLAR HDP’YE
ERDOĞAN’A TAMAM DEMEK İÇİN OYLAR HDP’YE

MARAŞ GİRİŞİMİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz