AKSU NEHRİ ZEHİR AKIYOR…

0
334

CHP Onikişubat İlçe Başkanı (CHP) Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Aksu’nun kirli akmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında, memleketimiz için yapılan güzel şeylere yardımcı olmak, desteklemek, yanlışlıkların karşısında olup, bunlar konusunda ilgilileri uyarmak temel görevimizdir. CHP Onikişubat ilçe başkanlığı olarak 2018 yılı için iki temel sorun üzerinde sıklıkla durup bu sorunların çözümünü hızlandırmak gayesindeyiz. Daha önce defalarca dile getirdiğimiz fakat bu şehri yönetenlerin, bürokratların kör ve sağır oldukları en acı konudur: AKSU ÇAYININ ZEHİR OLARAK AKMASI. Kahramanmaraş’ımız da yatırım yapan, istihdam sağlayan iş adamlarına tabii ki teşekkür ederiz ama onların yatırım yapmaları bu şehirde yaşayan insanların havasını suyunu ve toprağını zehirlemelerini gerektirmez. Birileri üç kuruş daha fazla kazanacak diye kendi zehirli atıklarını bizim nehirlerimize arıtmadan atıyorsa bu bizim şehrimize yapılan en büyük ihanettir. 2014 yılından bu yana yaklaşık on sefer dile getirdiğimiz bu konu ile ilgili gerek Valilik nezdinde gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığı nezdinde görüşmelerimiz oldu.Yetkililere durumu anlattık onlara dedik ki: “Bakınız bu çevre kirliliği bir felaket büyüklüğündedir. Bu atıklar Aksu nehrine atılıyor.Oradan baraj gölüne akıyor orada balık çiftlikleri var burada yetişen balıklar geri bu memleketin insanına yediriliyor. Yapılan analizlerde başta kanser ve kısırlığa yol açan ağır metaller içeren bu ürünler halkımızı zehirliyor. Bu konuda acil önlem alınması gerekmektedir. Büyükşehir bu konunun kendilerinin sorumluluğunda değil ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNÜN sorumluluğunda olduğunu ifade ediyor. ŞİMDİ BİZİ İYİ DİNLE SAYIN ERKOÇ bu şehrin insanları seni Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı Belediye başkanı demek Şehrül Emin demektir. Bu şehir sana emanet edildi kaldı ki 7 milletvekili iktidar 10 belediye başkanlığı belediye meclis üyelikleri hepsi sizde. Bu şehirde yapılan her türlü yanlışlıkta hesabı biz size sorarız. Eğer o müdür görevini yapmıyorsa niye o koltukta oturuyor.Bu şehrin çevre sorunlarına kör ve sağır olan bu MÜDÜRÜ İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ. Yok eğer sizin bu zehri akıtanlara gücünüz yetmiyorsa çıkıp delikanlıca Arkadaşlar biz bu konuyu çözmek istiyoruz ama bazı işadamlarına gücümüz yetmiyor deyin bizde bizi kimin yönettiğini bilelim. Şehir için arıtma tesisi yapıyorsunuz tebrik ediyorum destekliyorum sonuna kadar bu projenin arkasındayız. Aksu nehrine akıtılan zehrin temizlenmesi ile ilgili de eğer inisiyatif alırsanız sonuna kadar size destek olma sözü veriyoruz. Aksu nehri ve baraj gölünün biran önce temizlenmesi baraj gölüne kıyısı olan köylerde balıkçılığın desteklenmesi bu bölgede işsizlik konusunda istihdam konusunda olumlu etkiler gösterecektir.Daha önce bu bölgede balıkçılık yapan köylüler şu an perişan haldedirler. Son aldığım bir bilgi “Bu nehre zehirlerini akıtan fabrikalar için ortak bir büyük arıtma tesisi kurulmasının planlandığı bununda devletten alınacak kredi ve Kalkınma Ajansı aracılığıyla yapılacağı”

Yanı değerli hemşerilerim birileri pisliklerini yine bizim vergilerimiz ile yapılacak arıtma tesisine temizletecek.Ne diyelim Allah ıslah eylesin. Aksu nehri ile ilgili hazırladığımız rapor mevcut olup isteyen her kuruma vermeye hazırız. Bu felaket TUZLA ÇEVRE SKANDALINDAN onlarca kat daha fazla büyük bir felakettir bu konuda yetkilileri göreve davet ediyor, konunun ısrarla takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz