Kayseri Şeker, Elbistan Şeker Fabrikasına talip oldu.

0
374

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından özelleştirilmesi kararlaştırılan Elbistan Şeker Fabrikası için Kayseri Pancar Kooperatifi de (Kayseri Şeker) teklif verdi.

Elbistan Şeker Fabrikası’nın satışı için teklif verme süresi 18 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 17:00 itibarı ile doldu. Elbistan Şeker Fabrikası’na resmen talip olduğunu açıklayan ilk firma, özelleştirme ihalelerinde Turhal Şeker Fabrikasını da bünyesine katan Kayseri Şeker oldu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, özelleştirme süreci
ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Elbistan Şeker Fabrikası için talep dosyasını Özelleştirme İdaresi Başkanlığına teslim ettiklerini söyledi.

“Bu ihale sürecinde en etkili tavrı sergileyen şirket olduk. Biz Kayseri Şeker ve sektörün tek temsilcisi olarak bu ihaleye girdik. Bizden başka, şeker sektöründen ve pancar kooperatiflerinden, şu ana kadar ihale sürecine dahil olan, ihaleye katılan ve ihale için bedel ortaya koyduğunu açıklayan bir kuruluş olmadı. Bu sektörün yegane temsilcisi olarak, Kayseri Şeker üzerine düşeni layığı ile yaptı. İhaleler yapılan üç fabrika da ikinci olduk ve fiyatların yükselmesini sağladık. İhaleler onaylandığı takdirde Turhal Şeker Fabrikasının çalışmalarını bundan sonra hep birlikte sorumluluğunu alacağız. Dün itibarı ile Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcımız ile birlikte Afyon, Burdur ve Elbistan şeker fabrikaları içinde talep dosyalarımızı Özelleştirme İdaresi Başkanlığına teslim ettik” dedi.

‘Kayseri Şeker olarak biz bu sektörün en güçlü kuruluşuyuz’ diyen Akay, “En güçlü kuruluşu olarak varlığımızı sürdüreceğiz ve tecrübelerimiz, birikimimiz bu sektörün diğer fabrikalarına aktaracağız. Şeker sektörünün ayakta kalmasını en güçlü bir şekilde sağlayacağız. Diğer bölgelerde ki, pancar çiftçisinin de, Kayseri Şeker’in pancar çiftçisinin şartlarında üretim yapması konusun da, onlara destek vereceğiz diye ilan etmiştik ve bu sözlerimizin arkasındayız” dedi.

Ülkenin şeker fabrikaları birer birer özelleştirilirken, insanın aklına bunun altında ki “çapan oğlanını” sormak geliyor. Üretimi yüksek ve kar eden devlet kuruluşları neden ve niçin yok bahasına birilerine peşkeş çekiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz