Elbistan’da meralar kiralanacak!!!

0
373

Elbistan’a bağlı 19 mahalledeki toplam 152 bin 178 dekar alana sahip mera, yaylak ve kışlaklar, göçerler ile sürü sahiplerine kiralanacak.
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Elbistan’daki meralar, yaylak ve kışlakların kiralanmasına ilişkin duyurusunu yayınladı. Duyuruda, Elbistan ve mahalleleri sınırları dahilinde bulunan meralar, yaylak ve kışlaklar 4342 Sayılı Mera Kanunu’nun 12. maddesi ve ilgili yönetmeliğin 13. maddesi ve İl Mera Komisyonu’nun 28.02.2018 tarih ve 688 no’lu kararı ile mevsimlik olarak göçerlere 2886 Sayılı Kanunun 51/g maddesi uyarınca pazarlık usulü ile ihale edileceği kaydedildi.
Elbistan’a bağlı Aksakal, Bakış, Gücük, Günaltı, Horhor, Kalaycık, Köseyahya, Köşk, Ovacık, Özbek, Özcanlı, Topallı, Yapılı, Gümüşdöğen, Elmalı, Kantarma, Karahasanuşağı, Sünnet ve Uzunpınar mahallelerinde bulunan mera, yaylak ve kışlakların mevsimlik olarak göçer ile sürü sahiplerine ihale usulüyle kiralanacağı bildirildi. Yaylak ve kışlaklarda 17 bin 170 küçükbaş hayvan otlatılabilecek.
Elbistan’da 19 merkezi kapsayan ve Kahramanmaraş İl Mera Komisyonu’nun kararına istinaden düzenlenecek ihaleye ilişkin olarak yapılan açıklamada, ihalenin pazarlık usulü ile gerçekleştirileceği belirtildi.
Mevsimlik olarak kiraya verilecek mera, yaylak ve kışlakların mahalle, parsel numaraları ve büyüklüklerini Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebileceğinin de hatırlatıldığı açıklamada, ihalenin 28 Mart ve 25 Nisan 2018 tarihlerinde Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde gerçekleştirileceğinin de bilgisi verildi. Uzun vadede bu mahallelere ait meraların kullanımı konusunda sıkıntılar çıkacaktır. Bunlarla ilgili bir an önce harekete geçilmeli ve insanlar kendi topraklarına sahip çıkmalıdırlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz