8. MART EYLEMLERİ TÜM SALDIRILARA CEVAPTIR!

0
282

8. mart eylemleri İstanbul ve Kürdistan’da kadınların görkemli sokak eylemleriyle kutlandı.Türk devletinin bütün baskı ve zorbalıklarına karşı kadınların sokakları doldurması, devletin baskılarına karşı kadınların gücünün ve iradesinin ifadesi oldu.

Kadınların bu umut ve heyecan veren eylemleri, aynı zamanda Türk devletinin savaşçı politikalarına da verilmiş en etkili bir cevap olmuştur.

Maraş girişimi olarak emekçi kadınların bu büyük ve onurlu eylemlerini selamlıyor, 8. Mart’ın özgürlük ateşinin sıcaklığını yayacağına inancımızı belirtiyoruz.

 Ayrıca Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal girişimini nefret ve
şiddetle kınıyor, direnenlerin halkların kazanmasının insanlığın
kazanması olduğuna inandığımızın bilinmesini istiyoruz.

Yine Ankara’da HDP milletvekilleri Mahmut Toğrul ve Garo Paylan’a yönelik olarak AKP’liler tarafında yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, kolu kırılan Mahmut Toğrul’a, en içten geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Maraş girişimi olarak hak adalet ve hukuktan yana bir demokratik kurum olarak, Alman devletinin Kürt yayınevlerine yaptığı baskınların Kürtlere yapılan sistemli saldırıların bir parçası olduğunu belirtir, Almanya’nın bu anti-demokratik saldırılarını kınadığımızı belirtiriz.

MARAŞ GİRİŞİMİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz