Maraş Girişimi Avrupa Meclisi toplandı.

0
283

Maraş Girişimi Avrupa meclisi 04.02.2018 tarihinde Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaptıkları toplantıda. Toplantı da Avrupa yaşayan Maraşları bir araya getirmenin yolları tartışılırken, günümüzde insanların uğradığı asimilasyonla başa çıkmanın yolları tartışıldı.
Türk Devleti yakın zamanda Afrin’de Kürt halkına karşı giriştiği soykırım hareketine karşı Maraş Girişimi Avrupa olarak Afrin halkı ile birlikte olmak gerektiği dile getirildi.
Afrin de yapılan savaşın sadece Kürt halkına karşı değil, tüm etnik halklara yapılmak istendiği ve Maraş Terolar da yapılan kamp ile burada yeniden bir Kürt, Alevi katliamı yapılmak istendiği söylendi. Bu etnik temizliğin orada yaşayan halklarımızın topraklarının ellerinden devlet aygıtları ile alınmaya çalışılması, Avrupa da yaşayan gurbetçilerin evlerine ve mal varlıklarına el koymaya çalıştıkları ve köyler içinde ki devlet arazilerinin dışarıda ki insanlara peşkeş çekilmesi ile nasıl başa çıkılacağına yönelik yapılması gerekenler tartışıldı.
Yaylalarla ilgili olarak kooperatifleşme süreci ve bölgede ki topraklara karşı yapılan saldırı ve buna karşı yapılması gerekenlerle ilgili olarak bölge de kooperatifleşme ve bölgede ki yetkililerle görüşmeler yapılması için komisyonlara yetki verildi.
Bununla ilgili olarak oluşturulan komisyonlar toplantıdan sonra, orada yapılması gerekenlerle ilgili olarak çalışmalarına başladı.
Yapılan toplantıda Maraş Girişimi Avrupa yönetimi bölge de yaşanan hak ihlallerine ve usulsüz olarak yapılan toprak satışlarına karşı köylerde oluşturulacak dernek ve kooperatiflerle birlikte çalışmak için en kısa sürede başlatılması için görüşmelerin başlatılacağına yönelik karar alındı.
Maraşlı edebiyatçı ve sanatçılarla birlikte konferans ve etkinlik yapılması ve buna bağlı olarak bölge de yaşanan hak ihlallerine karşı ortak hareket etmek için konferans yapılmasına Birleşmiş Milletlerde yapılacak olan toplantıya Yazar Aziz Tunç’un ile birlikte bir heyetin katılmasına karar verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz