Maraş katliamının 39. yılında orada olacaklar

0
261

Maraş Katliamı’nın 39. yılında Alevi kurumları 23 Aralık’da Maraş’a giderek yaşamını yitirenleri anacak. Avrupa’dan ve Türkiye’den Alevi kurum başkanları Maraş’a bir hafta önceden giderek halkla görüşüp, anmaya davet edecekler.

Pirha’nın haberine göre, Alevi kurumları, Maraş Katliamı’nda hayatını kaybedenleri 23 Aralık’da Maraş’da anacak. Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu öncülüğünde anmadan bir hafta önce Maraş’a gidilecek.

Maraş anması planlamasına ilişkin ABF Genel Başkanı Muhittin Yıldız,  anmadan bir hafta önce genel başkanlar, yardımcıları ve Alevi kurum başkanlarıyla birlikte toplam 15 kişinin Maraş’da olacağını söyledi.

 

MARAŞ KATLİAMI

1978’de Maraş’ta ırkçıların Alevilere saldırısı sonucu resmi rakamlara göre 111 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. 210 ev, 70 işyeri tahrip edildi. 804 kişi hakkında dava açıldı. Maraş Katliamı davası 1991 yılına kadar sürdü. Davanın 1 No’lu sanığı sonradan Şendiller soyadını alan ve milletvekili olan Ökkeş Kenger’di. Mahkum olanlar yıllar süren yargılamadan sonra indirimlerden yararlandı ve serbest kaldılar. Ökkeş Şendiller hâlâ katliamın sanığı değil, tanığı olarak belletilmeye çalışılarak, ülke sağının aklanması operasyonunda önemli bir figür olarak varlığını koruyor. Bugün ise Maraş Katliamı dosyası sessizce kapatılmış bulunuyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz