HDP’li Paylan: İstihbarat aldım, Avrupa’daki Alevi ve Ermeniler ile oraya giden muhaliflere suikast yapılacak

0
278

HDP Milletvekili Garo Paylan, “Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan grupların, ses getirecek bir eylem için harekete geçtiği istihbaratı” aldığını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Avrupa’da yaşayan Alevi ve Ermenilere, yine Türkiye’i terk etmek zorunda kalan gazeteci, yazar ve akademisyenlere suikast yapılacağı yönünde istihbarat aldığını belirten bir açıklama yaptı.

İstihbaratı geçtiğimiz hafta sonu aldığını ifade eden HDP’li vekil, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan grupların, ses getirecek bir eylem için harekete geçtiği bilgisi tarafıma ulaştı.

HDP’li Paylan, saldırıları planlayan yapının Türkiye kaynaklı olduğuna da dikkat çekti.

Paylan, “Türkiye’den karanlık ellerin organize ettiği silahlı suikastler yapacak cinayet birimlerinden bahsediyoruz” diyerek, şöyle devam etti:

Özellikle sansasyon yaratacak isimlere yönelmiş açık bir tehdit ile karşı karşıya olduğumuzu gösteren duyumlar aldım. Avrupa’daki emniyet birimleri, bu istihbari bilgiler sonucunda ciddi tedbirleri devreye soktular.

Bu ciddi tehlike ile ilgili olarak, Avrupa’daki vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için hükümeti ve ilgili kurumları, gerekli tedbirleri almaları ve Avrupalı mevkidaşlarıyla ilişkiye geçmeleri konusunda uyardım.

Türkiye’den karanlık ellerin organize ettiği silahlı suikastlar yapacak cinayet birimlerinden bahsediyoruz. Geçmişte yaşanan bu tür cinayetlere bir yenisini daha eklememek, kalabalık bir cenazeyi daha bu ülkenin sırtına yüklememek için hükümet üzerine düşeni yapmalıdır.

Kendi ülkesinde özgürce yazamayan, konuşamayan aydınlarımıza, gazetecilerimize ‘Siz nerede olursanız olun, size susturmayı biliriz’ mi denmek isteniyor? Yoksa yine bu iklimden faydalanmak isteyen derin güçler mi harekete geçti?

Avrupa’da yaşayan Türkiyelilere hassas ve dikkatli olmaya uyarısı yapan HDP’li Paylan, hükümeti ve ilgili kurumları ‘sorumluluk almaya’ çağırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz