52 yıllık terzi mesleğini yaşatmaya çalışıyor

0
247

Kahramanmaraş’ta 52 yıldır terzilik yapan Mehmet Gündeşli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği elbiseyi Türkiye’de dikecek kendisiyle birlikte birkaç ustanın kaldığını söyledi.

Dulkadiroğlu ilçesinde tarihi Taşhan Çarşısı’nda yarım asırdır terzilik yapan Mehmet Gündeşli (61), el emeği göz nuru mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Mesleği babasından, babasının da dedesinden öğrendiğini anlatan Gündeşli, terzilik mesleğinin son dönemlerini yaşadığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği pantolon modelini de kendisiyle birlikte birkaç terzinin bildiğini söyleyen Mehmet Gündeşli, “Artık terzilik mesleği bitiyor, işçi eleman, kalfa, çırak yetişmiyor. Bütün münevver ve okumuş insanlar karşımızda prova yaparken esas duruşa alırız biz, sanatımız kıymetli bir sanattır. Ama maalesef şimdikiler hazıra alışmış” diye konuştu.

Terzilik adına kurs açılmasını ve mesleğin tekrar canlanmasını istediğini belirten Gündeşli, “Terzilikte bu yüzüğü kullanan kişi kalmadı, el işi yapacak düğme dikecek kişi kalmadı. Terzilik adına bir kurs açılsa ve bizlerde eğitici eğitmen olarak başlarında bulunsak sanatımız ölmez” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz