Mustafa Deprem için kırk yemeği

0
363

Pir Mustafa Deprem’in kırk yemeği Leverkusen Alevi Dergahı’nda verildi. FEDA ve Maraş Girişimi’nin organize ettiği yemeğe çok sayıda kişi katıldı.

Kantarma pirlerinden Mustafa Deprem 10 Kasım’da pankreas kanserine nedeni ile hayatını kaybetmişti. Depremin yoldaşları, arkadaşları, dostları Almanya Leverkusen Alevi Dergahı’nda kırk yemeği verdi. Yemeğe Feda temsilcisi Mehmet sürmeli, yazarlar Ali Köylüce, Ethem Xemgin,  TV10’dan Şükrü Yıldız, Sanatçılardan Cemo Doğan  ve Tacım Yıldız katılırken, HDK Almanya’dan Elif Sonzamancı da yemekte kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Mustafa Deprem’in geçmişinden, mücadelesinden, yaşantısından söz etti.

Sunuculuğunu Salman Ökmen’in yaptığı yemeğe yüzlerce kişi katıldı. Salona giremeyenler ise dışarıda beklemek zorunda kaldı.

Mustafa Deprem

70’lerin başından itibaren Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) ile başlayan siyasi mücadelesini yanı sıra TÖB-DER’de yönetici oldu. 1970’ler ve 80’ler aynı zamanda mahkeme, yargı ve hapis hayatıyla da tanışma dönemi oldu. 80 Darbesi döneminde ciddi işkencelere maruz kalan Deprem, son olarak KHK ile kapatılan ve İnternet ortamında hala yayına devam eden TV 10’da bir inanç programı olan Yol-Erkan programını yürütüyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz