Maraş katliamı için ziyaretler sürüyor

0
295

Maraş Katliamı’nı anmak için Maraş’a giden Alevi kurum temsilcileri Alevi Kültür Derneği (AKD) Pazarcık Şubesi Cemevi’ni ve AKD Narlı Şubesi Cemevi’ni ziyaret ederek burada Maraş’taki anmaya katılım çağrısı yaptı.

Alevi kurum temsilcileri yarın Maraş’ta yapılacak anma için çalışmalarına devam ediyor. Bugün Alevi Kültür Derneği (AKD) Pazarcık ve Narlı Şubelerini ziyaret eden kurum temsilcileri yarın Yörükselim’de yapılacak anmaya kitlesel olarak katılım çağrısında bulundu.

Toplantıda Maraş Valisi ile görüşmelerini aktaran Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Muhittin Yıldız, valiliğin OHAL’i bahane ederek anmayı yasakladığını ifade ederek valiliğin bu sene alana kısıtlı sayıda insan alacağını ancak doğudan gelen araçları almayacağını söyledi.

Yıldız’ın arından söz alan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker ise, kurumlardan kaynaklı sıkıntılar olduğunu belirterek, “Bütün Alevi toplumu olarak katliamlar olmasın diye seferber olmak temel görevimizdir. Maraş bu topraklarda gördüğümüz en kanlı katliamı yaşadı. Biz inancımızın gereği olarak şehitlerimizi anmak ve lokma dağıtmak için cemevimize gidiyoruz. Sorunun güvenlik boyutu bizi ilgilendiren bir durum değil. Biz cemevimizde bir araya geleceğiz.” dedi.

Öker’in arkasından söz alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, Maraşlıların sorunlarına önce Maraşlıların sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı. Kaplan, dışarıdan insanların gelmesiyle olmayacağını ancak yerel katılımın çok önemli olduğunu kaydetti. Kaplan, taleplerinin yarın Yörükselim Mahallesi’nde yapılacak anmaya kitlesel katılım sağlaması olduğunu belirtti.

Kaplan’dan sonra söz alan Demokratik Alevi Derneği (DAD) Eş Genel Başkanı Dursun Demirtaş da şehitleri anmanın Alevi inancının gereği olduğunu söyleyerek tüm Alevilerin birlikte bu zulmün üstesinden gelebileceğine işaret etti.

Demirtaş’ın arkasından konuşan Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil de otobüslerin alana alınmasa bile orada olmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Erbil’in ardından söz alan AABK Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Özer, Maraş’ın Alevisizleştirildiğini ifade ederek Maraş’ta bir yürüyüş ya da miting yapmadıklarını sadece lokmalarıyla birlikte canları andıklarını kaydetti.

AKD Pazarcık Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cem Gencer, bölgesel olarak bir sindirilmişlik olduğunu ve üyelerini zor durumda bırakmak istemediklerini ancak ortak bir dille katliamın lanetlenmesi gerektiğini ifade etti.

Heyet Maraş Katliamının olduğu dönemde Maraş’ın girişinde gerici güruha karşı direnen Mehmet Mengücek’in mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Mezarlık ziyaretinin ardından Alevi kurumları, AKD Narlı Şubesi Cemevi’ni ziyaret ederek yarın Yörükselim’de yapılacak anmaya katılım çağrısı yaptı.

Öte yandan Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde Maraş’a bir hafta önce giden Alevi kurumları, ilk defa Maraş’ta yaşayan halkla cemal cemale sohbetlerde bulundu. Dün Yörükselim Mahallesi’ndeki evlere çat kapı giden ABF Genel Başkanı Muhittin Yıldız ve yanındaki heyet elindeki kırmızı karanfillerle halkı ziyaret etti. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşandı, muhabbetler gerçekleştirildi. Evlere yapılan ziyaretlerden memnun olan yurttaşların sevinci gözlerinden okunuyordu. Ziyareti gerçekleştiren heyet, Maraş anmasına da katılım çağrısında bulundu.

Kaynak: Alevinet.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz